Citat:
În prealabil postat de carmen1980
Buna seara!
Va rog sa nu radeti de mine, as dori sa va intreb ce rugaciuni se citesc pentru cei singuri si necasatoriti
|
Mai întâi, nu râdem, că nu e nimic comic. Singurătatea este o suferință prin care trec adesea cei și cele care, totuși, simt în inima lor chemare spre viața căsătorită.
Mare dar este credința și multe face Părintele nostru pentru cei care, cu credință, speranță și iubire față de El cad în genunchi și spun: "Tată, Te rog !" Ceea ce mă îngrijorează un pic la dv este că așteptați să vi se citească anumite rugăciuni. Nu trebuie ca altcineva să se roage în locul dv (deși, pe lângă rugăciunile noastre, cele ale altora cu aceeași intenție ajută). Trebuie ca dv înșivă să vă rugați. Nu căutați formule fixe, rugăciunea nu e chestie de magie. Nu știți să vă rugați ? Sunteți în bună companie, nici apostolii nu știau. Atunci, i-au cerut lui Isus să îi învețe să se roage. El i-a învățat rugăciunea "Tatăl nostru" și de atunci o știm și noi. Prin urmare, trebuie să ne rugăm așa cum ne-am ruga lui tata, fiindcă Dumnezeu este chiar părintele nostru. Am folosi, oare, formule fixe ? Nu, ci am vorbi cu el. Iarăși și iarăși, până când se înduplecă.
Acuma, amintiți-vă de când erați copil. Așa-i că rugămințile dv față de tata aveau mai mult succes când era mulțumit de dv ? Nu trebuia să-i spuneți de o mie de ori să vă dea o bicicletă, că și apărea. Dimpotrivă, când făceați boroboațe multe și nu ascultați de el, era mai puțin prietenos. Ei bine, tot așa e și Dumnezeu. El aude orice rugăciune, dar nu le ascultă cu aceeași prietenie pe toate. Pentru a fi în prietenia lui Dumnezeu, trebuie ca, mai întâi, să-i cerem iertare pentru boroboațele noastre și mai apoi să ascultăm de el. Asta înseamnă: spovadă și viață de credință.
Vă doresc succes și spor la rugăciune !