View Single Post
Vechi 06.01.2012, 19:47:22
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
E un fel de aritmetică simplistă concepția dumneavoastră.
Cel mai grav este că această aritmetică încercați să o impuneți și lui Dumnezeu.
Cum puteți susține că Harul nu a existat în lume înaintea Cinzecimii ?!
Usere Erethorn stiu ca nu esti om de inteles si este o persona rautaciosa, de aceea continui sa ma acuzi de aberatiile nascute din neintelegerile pe care le ai. Nu doresti sa afli nimic si nici sa lamuresti ceva, ca si fariseii care intrebau doar ca sa gaseasca un motiv de acuzare. Intotdeauna in discutiile cu mine ai spus aiureli, mai mult acuzandu-ma de aceste aiureli pe mine. Ti-am spus ca nu doresc un dialog cu tine si sa nu-mi mai adresezi degeaba mesaje si acuzatii, daca va fi nevoie voi scrie si in semnatura, ca sa nu trebuiasca sa raspund la tot felul de prostii pe care le nascocesti. Daca ai nelamuriri despre ortodoxie adreseaza-le te rog unui preot ortodox sau chiar teolog. Eu mi-am dat seama ce fel de persoana esti si nu doresc deloc un dialog.

Aici am deschis un topic despre dogmatica ortodoxa, nu ma intereseaza cea catolica, sau un alt cult, desi ma indoiesc ca tii de invatatura catolica si nu de una proprie.
Pentru ultima data, ceea ce am scris este invatatura ortodoxa, iti arat pe scurt ca pentru a zecea oara m-ai acuzat de prostiile nascute din necunoasterea ta.
Invatatura despre credinta, fapte si har o gasesti in catehsmul ortodox aici: http://www.credo.ro/catehism2.php?q=6
"6. Care sunt conditiile mantuirii?
Conditiile mantuirii sunt: harul dumnezeiesc, credinta si faptele bune. Adica acela se mantuieste care face parte din adevarata Biserica, unde se poate impartasi de dumnezeiescul har, prin Sfintele Taine, unde dobandeste dreapta credinta in adevarul mantuitor si unde este indrumat sa savarseasca fapte bune."

Iar invatatura despre har o sintetizeaza sf. Serafim de Sarov, inainte de Mantuitor exista doar har exterior, nu interior, deci nu indumnezeire: http://serafimdesarov.trei.ro/?cat=3

Toate acestea le-am mai scris, inclusiv cu link-uri, probabil le-ai si citit dar cum niciodata nu ajungi la o intelegere o sa tot intrebi la nesfarsit aceleasi lucruri. Am invatat ca parintii ne sfatuiesc sa disuct doar cu cel ce doreste sa afle ceva, nu discutii contradictorii fara rost, mai ales cu oameni cu care nu te poti intelege.
Reply With Quote