Citat:
În prealabil postat de mihaila_alin
,sa nu iti recunosti stramosii este o rusine si esti ca un blestemat ce nu are tara.
|
Dumneavoastră puteți să-mi demonstrați că strămoșii d-vs au fost daci ? De unde știți că pe la a șaptea sau a opta spiță nu vă trageți dintr-un ungur sau un turc sau un slav ?!
Citat:
locurile ce le stapinim noi acum, cindva erau ale regilor daci,nu stiu ce nu intelegi ca 1+1=2[matematici elementare]
|
După matematicile dumneavoastră elementare, dacii sunt și strămoșii celor care au stăpânit aproape o mie de ani locurile pe care le stăpâniți d-vs acum.... adică a ungurilor.
Citat:
.daca tu nu esti roman vita de dac,asta e numai problema ta.
|
Domnule, eu sunt un om realist, iar când vine vorba de naționalitate, nu mă avânt orbește să mă revendic de la un popor de acum două mii de ani, făcând afirmații nedemonstrabile.
Asta e una la mână, iar a doua la mână este că naționalitatea, așa cum este înțeleasă de către unii tributari ai naționalismului fanatic, n-are nicio importanță și nicio valoare pentru mine.
Eu sunt timișorean de etnie română. Ceea ce contează este apartenența mea la un spațiu civilizațional specific, în contextul mai larg al spațiului civilizațional al Europei centrale.
Am o mulțime de prieteni, de etnie maghiară, germană, sârbă, cu rădăcini austriece, rusești, macedonene, grecești, dar pentru fiecare dintre ei este infinit mai important că fac parte din civilizația central europeană (cât a mai rămas din ea) și din cea timișoreană și bănățeană (cât a mai rămas din ele) decât etnia din care fac parte.