View Single Post
Vechi 06.01.2012, 00:19:15
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Florine, revino-ti.
Am intrat de mai multe ori pe acele situri, unde o adunatura de sfertodocti se fac jalnic de ras sustinand pamantul plat.
Cei care stiu fizica sunt tipic de partea celor care incearca sa convinga cu dovezi de tot felul (stiintifice, logice, poze etc..) ca pamantul este rotund.

Tu stii de cei cu pamantul plat isi apara acerb pozitia contrar tuturor evidentelor (cu argumente tampe: "nu am explicatie pentru acest fenomen, dar asta nu inseamna ca acest fenomen demonstreaza pamantul rotund, ci doar nu exista explicatie de ce PARE pamantul rotund"!)..
(dincolo de faptul ca nu se pot da jos de pe tigru), ei isi DORESC sa aiba dreptate, atat de mult incat deformeaza tot universul si arunca si fizica la gunoi ..
Este o dorinta profunda si irrationala, nu are nimic de a face cu argumentatia.

Au pus de la inceput concluziile inaintea faptelor.
Ca sa intelegi mai bine fenomenul, este asemanator cu omul gelos (probabil ca este un complex de inferioritate la baza ambelor fenomene) care STIE DE LA INCEPUT ca este inselat, iar toate argumentele le desfiinteaza, combate.. Toata energia o indreapta doar spre fabricarea teoriilor (ca in flat earth unde exista doar teorii "inca nedemonstrate") care-i indreptatesc suspiciunile.
Omul este o fiinta profund irationala.. Tipic pentru ea este sa puna concluziile inaintea argumentelor (pentru ca acele concluziile sunt supape de descarcare emotionala).
De aceea se studiaza logica in scoala. Omul nu este logic.