View Single Post
Vechi 02.01.2012, 21:10:37
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Asta este un subiect sensibil. In mod normal nu putem sti cine sa mantuieste si cine nu. Stim ca nu exista mantuire in afara de Biserica, dar stim si ca Dumnezeu e drept si nu ii poate osandi la chinurile vesnice pe cei carora nu li s-a propovaduit dreapta credinta. Acestia vor fi judecati dupa legea morala inscrisa in inimile lor. Unde vor merge in schimb este una dintre tainele la care nu avem noi acces.
Tocmai mă pregăteam să scutur de aroganță confesională postarea ta anterioară celei citate mai sus. Faptul că ți-ai revenit din mers mă determină să apreciez poziția mult mai duhovnicească din a doua intervenție.
N-avem noi habar cine merge în iad și cine nu, dar putem să ne dorim în inimile noastre ca iadul să fie un ”loc” cât mai puțin populat, chiar și de către eretici.
Aici evlavia individualistă ar veni cu replica: ”trebuie să mă asigur că nu ajung eu în munca veșnică”. Greșit! Trebuie să mă străduiesc cât pot și peste puterile mele, ca cei pe care-i iubesc să nu ajungă acolo. După care urmează la rând cei pe care nu-s în stare să-i iubesc și tot așa ....

Cine va căuta să-și scape sufletul, îl va pierde; iar cine îl va pierde, acela îl va dobândi. (Luca 17:33)

Last edited by Mihailc; 02.01.2012 at 21:16:40.
Reply With Quote