View Single Post
Vechi 02.01.2012, 14:01:21
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul

Nu cred că răspunde la întrebarea principală a topicului. Dar ca să-ți fac pe plac, Scriptura zice că nimeni nu L-a văzut pe Dumnezeu (Ioan 1,18) deci nu-ți pot da eu răspunsul, ci doar Cine L-a văzut. Însă tot Scriptura zice că Dumnezeu este duh (Ioan 4,24). Trage singur concluzia...

Nu cred că asemănarea se referă la partea fizică, ci la faptul că e o ființă vie, înzestrată cu o voință liberă, cu o personalitate conștientă de sine, cu caracter, etc.

Eu am fost fair cu tine... acum fi bun și răspunde la întrebarea esențială pentru acest topic...
Nu-mi vine sa cred .O sa te acuze grasu ca si tu crezi in "fantome " .Cum adica Dumnezeu este duh ? Adica nu are nevoie de un trup ca sa fie viu ? Asta e ce scrie acolo ?
Pai daca Dumnezeu nu are nevoie de un trup pentru ca Dumnezeu e Duh de ce atunci nu intelegi exact ce spune Petru cand spune ca Iisus mort fiind cu trupul dar viu fiind in Duh a fost si a propavaduit duhurilor din inchisoare ? Si ca "Caci tocmai in vederea aceasta a fost vestita Evanghelia si celor morti,pentruca sa fie judecati ca oameni in trup,dar sa traiasca dupa Dumnezeu in duh "

Ce sant eu de vina ca nu intelegi ? Uite aici din Faptele Apostolilor cap 2 :

Căci David zice despre El: „Eu aveam totdeauna pe Domnul înaintea mea, pentru că El este la dreapta mea, ca să nu mă clatin"
De aceea, mi se bucură inima și mi se înveselește limba; chiar și trupul mi se va odihni în nădejde:
căci nu-mi vei lăsa sufletul în Locuința morților și nu vei îngădui ca sfântul Tău să vadă putrezirea.

Si mai jos scrie : "despre învierea lui Hristos a prorocit și a vorbit el, când a zis că sufletul Lui nu va fi lăsat în Locuința morților și trupul Lui nu va vedea putrezirea. "

Deci ce se afla in locuinta mortilor ? Trupul + suflarea de viata ?