Citat:
În prealabil postat de iuliu46
Mai tu nu auzi : Sufletul care pacatuieste va muri => Acela care nu pacatuieste nu va muri .
|
Din versetele date de tine nu rezultă
textual decât că sufletul (care păcătuiește) va muri => că
sufletul este muritor. Punct.
Că cel pocăit va trăi și nu va muri asta e altă problemă... nu scrie acolo când va tră și când nu va muri. Scrie în schimb în alte locuri. Că va trăi după înviere și nu va [mai] muri în fericirea Raiului.
Citat:
Adica tu ce vrei sa-ti spun ca nici Dumnezeu nu poate distruge un suflet ?
|
La întrebarea asta am răspuns deja. Dumnezeu poate distruge sufletul (Mat.10,28)=> [încă o dată] că sufletul nu e nemuritor.
Citat:
Sufletul dreptilor e nemuritor pentru ca Dumnezeu e drept si el a promis ca dreptul va trai si nu va muri nu pentru ca nu il poate distruge.
|
*(corecție):
va fi nemuritor. Acum e muritor. Chiar și al drepților.
Citat:
Hai explica-mi tu cum e cu Dumnezeu .Are trup sau nu ? Ca asta poate raspunde la multe intrebari
|
Nu cred că răspunde la întrebarea principală a topicului. Dar ca să-ți fac pe plac, Scriptura zice că nimeni nu L-a văzut pe Dumnezeu (Ioan 1,18) deci nu-ți pot da eu răspunsul, ci doar Cine L-a văzut. Însă tot Scriptura zice că Dumnezeu este duh (Ioan 4,24). Trage singur concluzia...
Citat:
explica-mi ce inseamna ca omul a fost creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu .
|
Nu cred că asemănarea se referă la partea fizică, ci la faptul că e o ființă vie, înzestrată cu o voință liberă, cu o personalitate conștientă de sine, cu caracter, etc.
Eu am fost
fair cu tine... acum fi bun și răspunde la întrebarea esențială pentru acest topic...