View Single Post
Vechi 02.01.2012, 01:53:10
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Din punctul meu de vedere ati facut niste afirmatii fara acoperire si ele ne pot duce la niste erezii grave. Ce inseamna ca Iisus si-a dat duhul? Ca firea umana a incetat sa mai existe? Ca partea umana din Hristos nu mai exista? Ca a disparut? Fiul e Persoana a II-a a Sf Treimi. Hristos e Dumnezeu si om. Hristos S-a pogorat la Iad. Asta inseamna ca exista si firea umana. Deci?
Deci nu vreau să polemizez din nou pe acest subiect (vedeți topicul "A murit Dumnezeu la cruce?") carfe e foarte delicat datorită implicațiilor ascunse. Natura lui Dumnezeu este o taină pentru noi muritorii și nu putem face speculații pe tema aceasta... ajungem chiar la erezii grave!

Citat:
Nu cred ca a inteles nimeni ca ar fi cuiele tot una cu lada. Cuiele am spus deja merg (sau sunt depozitate, oricum e acelasi lucru cu distinctia ca primesc si rasplata pentru cele safarsite) in buzunare.
Cu asta chiar nu pot fi de acord! Dacă sufletele primesc răsplata chiar în momentul morții, Hristos revine pe pământ absolut degeaba. Un fel de "Hai la mine că eu plec de acasa!".

Citat:
Discutia cu privire la Sanul lui Avraam nu ati avut-o cu mine, asa ca... nu raspuns. Sanul lui Avraam reprezinta o "denumire" alternativa pentru Rai, deci e "buzunatul drept.
O fi buzunarul drept, dar e unul fals. Știți... ca buzunarul de la vestonul soldaților.

Citat:
Nu. Eu nu inteleg ca reiese ca Sufletul viu e trup+suflare de viata. Omul viu e trup+ suflet.
Daca ma gandesc bine diferenta in mare e de termeni. Eu ii zic suflet dvs suflare de viata. Eu ii zic om viu, dvs suflet viu. Dar sunt cam acelesi. Distictia este faptul ca eu spus ca sufletul are existenta data de Dumnezeu si ca e constient si fara trup, dvs ca nu.
Ați sesizat bine diferența terminologiei la ortodocși și adventiști, însă termenii nu sunt "cam aceiași", ci sunt total diferiți. Iar Scriptura face diferența chiar de pe prima sa pagină. Cum am și demonstrat. Și în original și în versiunea ortodoxă. Ce vreți mai mult?

Citat:
Am vazut ca exiata o "disputa" pe un alt topic intre un ortodox si un catolic si nu vreau sa intru intr-o polemica pe un subiect deviant rau. Subiectul este ca sufletul ar avea ceva etern "o particica de Dumnezeu", ceva necreat. Daca suflarea de viata s-ar intoarce la Dumnezeu ar presupune exact asta. O parte de "dumnezeire" pe care El a daruit-o omului si Si-o ia inapoi.
Scânteia de viață ce ne-a dăruit-o Dumnezeu nu e totuna cu Dumnezeu. Plus că acea "suflare de viață" nu este nici ea o entitate ce-ar viețui independent de corpul uman pe undeva prins spațiu. Am ajunge la alte erezii cumplite (acestea deja există) precum "garderoba" aceea cerească unde stau agățate duhurile ce urmează a fi puse în om la naștere... apoi după moarte puse iar la "garderobă", apoi introduse în alte corpuri (eventual chiar de animale)... Doamne ferește!