Citat:
În prealabil postat de Lucian008
Ce e tendentios? E simplu Lazar era mort in mormant. In momentul in care sustineti (Ptr ca dvs ati sustinut asta, nu eu. Eu am spus ca in momentul in care a fost stigat era deja inviat. Invierea s-a produs cand Hristos L-a rugat pe Tatal.) ca Lazar a fost inviat cand a fost stigat pentru ca sufletul lui (sau suflarea de viata cum vreti sa ii spuneti) era in mormant nu asta inseamna? Nu inseamna ca sufletul e legat de trup? Si asta pentru ca ati spus ca "suflarea de viata" nu era in Iad nici in Rai. Daca era in mormant e legata de trup. Daca va contraziceti nu e problema mea.
Ce legatura are sufletul nemuritor cu locatia lui?
Nu stiu la ce va ajuta exemplul. In primul rand nu pot sa accept sa argumentez un exemplu care nu e conform cu realitatea. Daca lada e omul viu, scandurile sunt trupul si cuiele sufletul. Cand omul moare lada nu mai exista. Scandurile sunt depozitate in mormant si cuiele din buzunar, daca sunt in cel drept merg in Rai, daca sunt in cel stang merg in iad. La inviere se reansambeleaza lada. Doar ca scandurile respective au cam putrezit si se schimba cu unele noi.
Ok, eu am spus unde sunt cuiele, poate raspundeti si dvs unde sunt.
|
Un raspuns de nota 10.
Pentru prietenul osutafaraunu:
În Romani 14:9 se afirmă: „Fiindcă Hristos pentru aceasta a murit și a înviat, ca să domnească, și peste morți și peste vii.” Oare cum domnește Iisus „peste morți” dacă ei nu mai există? Iisus Hristos a experimentat și starea de moarte, fiind ca suflet (spirit) în Haides sau Sheol (Fapte 2.24-31), și stare de existență ca om, tocmai ca să poată domni și peste vii, și peste morți, având cheile morții și ale locuinței morților (Apocalipsa 1:18). Doamne ajuta!