Tuturor fratilor formisti le doresc un an nou mai bun decit acesta, de este cu putinta din faptele noastre !
Iar acum am sa adaug citeva cuvinte despre ideile (si nicidecum despre userii !) care s-au tot vehiculat anul acesta pe forum :
Un forum de tatici dar si de mitici , un forum in care se fuge de Adevar si de Dreptate preferindu-se orice subterfugiu care aici se numeste iubire.
Un forum in care de cele mai multe ori ascultarea parerii celuilalt sau dreptul lui la o opinie este tratat cu violenta cind nu ne aduleaza si nu ne binecuvinteaza ideile proprii .
Un forum in care ,,aparatorii" nejudecarii aproapelui sunt intîii la judecare .
Un forum in care nu suportam sa ne uitam in oglinda moralitatii iar atunci cind nu avem in cotro preferam sa dam cu piatra in ea ca sa nu mai fie , punind apoi imediat intrebarea : cine a dat cu piatra ?
Un forum in care multe sunt situatiile de mîțîire si in care atunci cind punem o intrebare o face premeditat sau poate inconstient ,minati de dorinta de a auzi si a accepta numai ce ne place.
Un forum in care necinstim cuvintul Mintuitorului dindu-i un alt sens : cine nu este cu mine , este impotriva mea !
Un forum in care suntem straini de cuvintele Mintuitorului , dar mai ales de acesta :,,... sa va iubiti unul pe altul asa cum v-am iubit Eu pe voi , astfel incit cei ce va vad sa stie ca sunteti ucenicii Mei !"
Un forum in care nu suntem insa straini de ambitiile si orgoliile noastre !
Un forum in care daca ne-am scrie fiecare pe pantoful dret ,,IUBIRE" iar pe cel sting ,,DREPTATE/ADEVAR" si am incerca sa mergem prin lume dupa ce idei sustinem , am fi mereu de risul sectarilor pt. mersul nostru schiopatat si prostesc deoarece ,,DREPTATEA" neplacindu-ne o ignoram si zicem ca nu este de valoare ... ne place insa mult ,,IUBIREA" ! Dar ce iubire este aceasta de ne aduce intro asemenea situatie ?
Probabil ca pt. multele noastre pacate si pt. a noastra necredinta dreapta in ADEVAR nu avem pace cu totii si probabil ca inca Hristos nu a trecut pe aici, pe la noi, caci altminteri am fi cunoscut pacea adevarata , cea din cuvintele Lui : ,,...pacea mea las voua!"
Pe cei care sunt mai buni si mai de credinta dreapta ii invit sa ma contrazica ... dar dupa legea iubirii si nu dupa cea a adevarului si a dreptei socoteli !
Asadar, sa ne deie Dumnezeu mai multa putere de a crede si a trai in Dreptate si Adevar iar sarbatorile sa ne fie dupa blagoslovenia parintelui Paisie aghioritul : ,,... traiti fiecare dupa cum puteti, care mai bogati, care mai saraci , dar sa va feriti de pacate, caci acestea ne impiedica sa intram in Rai " !
PS : nu am sustinut aici renuntarea la iubire sau ca nu ar fi o virtute . Iubirea este un lucru tare greu si nu il poti deprinde decit numai dupa ce esti drept si traiesti in Adevar !
Desi Hristos a intemeiat legea iubirii El se autodefineste ,,Adevarul" iar iubire inafara adevarului si a dreptatii nu mai este ORTODOXIE ! Iubirea in minciuna si nedreptate ... este necurata !
Last edited by zaharia_2009; 29.12.2011 at 14:01:48.
|