Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Domnul Isus are un trup și un suflet și nu un trup și două suflete. Sufletul Său unic cuprinde atât natură divină, cât și natură umană, într-un mod pe care nu îl putem înțelege pe deplin (este mister al credinței). Cele două naturi sunt inseparabile în sufletul Său. Dacă ar fi separabile, noi nu am putea spune că Sf Fecioară este Maica lui Dumnezeu, ci ar trebui să spunem că este maica Lui Isus Cristos după trup, ori că a zămislit jumătatea omenească a Lui. Dar au fost inseparabile de atunci, de la Zămislire și inseparabile sunt și acum: cu acel suflet unic al Său și în acel Preasfânt Trup se află Isus acum, în Cer.
|
Doamne ajută!
"cu acel suflet unic al Său și în acel Preasfânt Trup se află Isus acum, în Cer."
Întru totul adevărat! Și vă felicit pentru inițierea acestui topic atât de folositor pentru înțelegerea corectă a adevărurilor de credință privitoare la Maica Domnului!
Topic-ul acesta mi-a amintit de un cuvânt minunat al vrednicului de pomenire părinte profesor Dumitru Stăniloae: "În Sfânta Treime bate o Inimă omenească".
Să aveți o seară binecuvântată!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca