View Single Post
Vechi 27.12.2011, 18:27:00
Sonia19 Sonia19 is offline
Member

Data înregistrării: 03.07.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Existau,dar intr-un nr. mult mai mic decat masacrul ce a luat nastere dupa '89! Numai un orb nu vede asta!

Si ce face taranul cu pamantul? Mai mult ca sigur il tine nelucrat,de lene! In cel mai bun caz il arendeaza unei asociatii!

Nu zau? Si acum bubuie tara de intelectuali ce avem,nu? Avem absolventi de medicina care nu stiu sa ia nici pulsul! cool
Sa nu mai spui niciodata ceea ce ai afirmat mai sus! TOTUL in tara noastra a fost facut de romani,de geniile noastre! Cine a proiectat metroul? Cine a facut avioane supersonice? Cine a facut atomocentrala de la Cernavoda? Si exemple sunt cu miile... Nu inginerii nostri?? Astia de azi sunt prosti de mor,nici pe sfert nu mai sunt in stare sa realizeze! Deci cand mai faceti vreo afirmatie si aruncati cu pietre in comunism veniti cu exemple CLARE,nu cu povesti si aiureli din mintile voastre. Fiti la obiect,aratati ce fac cei liberi de azi si comparati cu ce au facut cei "ingraditi intelectual". Auzi... ce nivel a putut atinge indoctrinarea democratica!

Daca injurandu-l pe Basescu,ascultand manele,rock si house,cititul de nush ce carti etc. va tine de foame si va ofera un acoperis deasupra capului... atunci e ok. Dar daca noi muncim pe 6 milioane la patron,ca slugile,de dimineata pana seara,credeti ca ne incalzeste cu ceva aceasta libertate? Sa fim seriosi (ca realisti vad ca refuzati sa fiti).

Eu le-am vazut,vad ca dvs. nu prea reusiti sa le distingeti. Vedeti clar,zi de zi,ce au facut cei "limitati intelectual",pe cand eu de 22 de ani nu vad nimic care sa ma convinga ca cei "nelimitati intelectual" de dupa '89 sunt mai buni cu ceva!
Domnule, oameni valorosi existau si in comunism, cum exista si acum, in democratie. Valoarea indivizilor nu e deloc conditionata de regimul politic. Eu vorbeam de ACCESUL la informatie! Dumneavoastra credeti ca o carte de Blaga se gasea pe toate drumurile?! Sau un Eliade, sau Cioran, Garcia Marquez, Llosa etc.?! Poate pe dumneavoastra nu v-ar fi afectat lipsa lor, dar pe mine, da! Imi povestea tata ce sacrificii a trebuit sa faca sa vada Calauza, filumul lui Tarkovski. Pentru mine, a fost suficient un drum la librarie, de unde am luat dvd-ul.
Eu nu spun ca societatea actuala e ideala, ca tara colcaie de intelectuali si de oameni de cultura! Spun doar ca macar, daca vrei, ai acces la cultura...simplu, fara "luat pe sub mana", frica de militie, ascuns discul cu Pink Floyd sub tricou!
Probabil ca pe dumneavoastra va lasa rece lucrurile astea, dar pe mine nu!
Dar o sa inchei discutia cu vorbele lui Tutea, care spunea ca daca nu esti comunist pana la 30 de ani, nu ai inima, iar daca dupa 30 de ani mai esti comunist, esti cretin!
Mai aveti 8 ani sa va schimbati optica! :)))