Da, Laura, vad lucrurile intocmai ca si tine.
As mai aminti ca, legat de problema avorturilor mai trebuie luat in calcul cate femei s-au nenorocit din cauza modului in care avortau. Se raspandisera tot felul de practici, aveau loc infernale interventii fara cea mai mica masura de igiena, corpul femeii era pur si simplu batjocorit, mutilat.
Aceasta tot din pricina necredintei oamenilor, a rea voirii si a ignorantei.
Cunosc o asistenta medicala pensionara care a "ajutat" multe femei sa avorteze. Vai cum plange acum... De ani de zile plange si ofteaza in fiecare zi pentru ca se apropie de plecarea din lumea asta si devine tot mai constienta de ce a facut... Sfasietor, dar ce poti sa ii faci? Dumnezeu sa o ierte...
In acest sens, faptul ca femeia care avorteaza primeste azi asistenta medicala e, totusi, un pas inainte. Un rau mai mic, dar... tot rau...
Mereu aud, la cuplurile tinere (si nu numai) afirmatia sablon: "mai intai sa avem conditii, sa oferim copiilor minime conditii, abia apoi vom face copii". Conditii minime si .. mereu se ridica stacheta blestemata a acelui minim...
Mi se ridica parul maciuca atunci cand aud asemenea (trufase si iresponsabile) cuvinte...
Eu cred ca nu bogatia atrage copii (dimpotriva, atrage bogatie si mai mare, lene, lux si voluptate) ci mai degraba copiii atrag bogatie, atrag mila lui Dumnezeu si bucuria in casa, pacea peste soti, sentimente noi, motivatie mai puternica pentru munca si, in aval, bunastare.
Cred ca dupa Revolutie au fost descatusate, la libera vedere, multe rele care nu fusesera inabusite de Ceausescu, ci doar acoperite vremelnic.
Dovada ca educatia bazata pe frica, pe constrangeri, nu da rod bun (vorba imparatului Marc Aureliu: educa-i sau... pedepseste-i...). Singura formativa, singura care naste oameni buni, este dragostea jertfelnica.
|