View Single Post
Vechi 26.12.2011, 20:59:33
ioan cezar
Guest

Implicit

Raspunsul Laurei face inutila vreo precizare de-a mea. Laura a spus mai bine decat vroiam sa scriu eu. As mai putea, probabil, sa adaug totusi unele amanunte, as putea sa argumentez, sa folosesc surse bibliografice etc.
Dar consider ca nu are rost.
Si asta din urmatoarele motive: nu sunt pasionat atat de mult de disputele pe teme istorice + istoria si interpretarile istoricilor au fostmereu un teren lunecos, iar stiinta istorica este extrem de rafinata (ori eu nu sunt istoric) + mi-am facut deja impresia subiectiva ca tu ai o socoteala personala cu Regele Mihai si in acest caz nu doresc sa iti (mai) ranesc sentimentele, caci am observat ca te implici foarte mult pe tema asta.

In definitiv, nu cred ca e aici locul sa hotaram noi imaginea Regelui Mihai in istorie, in Romania, in lume. Avem fiecare opinii si atitudini personale fata de Rege. Foarte bine. Eu ma simt apropiat in aceasta privinta de CristiBoss, de Dr. Dragomir, de Laura si de toti cei care nu au o pozitie de atac agresiv, "la desfiintare", fata de Regele Mihai. Daca ai alta pozitie, aceasta tine de persoana ta si nu ma vad silit sa te combat la nesfarsit. A fost un schimb de opinii, hai sa o lasam asa, ca nu facem noi aici socoteala finala a istoriei Romaniei.

Cat priveste adevarul, am citit si meditat in ultimii 25 de ani la aceasta problema, am studiat filosofie, epistemologie, psihologie, istorie si astazi spun doar atat: orice adevaruri iesite din mana oamenilor sunt mai mult sau mai putin irelevante, mai devreme sau mai tarziu vor fi inlocuite tot cu adevaruri care si ele vor fi inlocuite cu noi adevaruri etc.
Ceea ce ma intereseaza cu adevarat pe mine azi este doar Adevarul, Persoana Iisus Hristos, mai exact cum ma plasez eu ca om fata de Dumnezeu. ce fel de om sunt, asta ma intereseaza, la asta incerc, ca vai de mine, sa lucrez, cu ajutorul lui Dumnezeu si, de ce nu, al altor oameni, de pilda al celor de aici de pe forum.
Daca trebuie sa sacrific o pasiune momentana fata de vreun adevar, oricare ar fi el, sunt gata sa o fac, cata vreme, altminteri, risc sa ma indepartez de problema centrala a existentei mele astazi: apropierea de Adevar (pe care o realizez ca vai de mine, uneori chiar in contraperformanta, de fapt cel mai adesea...).
Asa ca sacrific disputa noastra si nu voi continua sa aduc un argument sau altul, sper sa accepti pozitia mea.
Toate cele bune! Multumesc pentru dialog, care nu a fost chiar asa de rau cum pare la prima vedere... In fond ne-am mai lamurit, sper, fiecare, in unele privinte.
Reply With Quote