View Single Post
Vechi 25.12.2011, 23:29:03
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Mihai despre ce anume vorbesti tu ?

"Beti dintru acesta toti, ca acesta este Sangele Meu, al Legii celei noi, care pentru multi se varsa spre iertarea pacatelor"

Uite si din Cornilescu :

"...căci acesta este sângele Meu, sângele legământului celui nou, care se varsă pentru mulți, spre iertarea păcatelor."

Deci care lege nu e desfiintata ? Ce, Dumnezeu a dat porunca sa sarbatoreasca sambata toate popoarele sau doar evreii ? Si cand a dat porunca asta ? Ce evreii pana la Moise au sarbatorit sambata ?
Dumnezeu i-a spus lui Avraam sa se taie imprejur el si urmasii lui.Ce asta inseamna sa facem si noi la fel ?
Prietene, avem Sinodul Apostolic unde s-a hotart ce anume crestinii trebuie sa respecte:
"Pentru că, părutu-s-a Duhului Sfânt și nouă, să nu vi se pună nici o greutate în plus în afară de cele ce sunt necesare:
Să vă feriți de cele jertfite idolilor și de sânge și de (animale) sugrumate și de desfrâu, de care păzindu-vă, bine veți face. Fiți sănătoși!". (Fapte 15:28-29)
Nu zice de nici o respectare a sambetei. Numai ca unii nu vor sa vada asta! Cum bine se stie acest sinod s-a intrunit datorita faptului ca unii evrei invatau pe crestini ca daca nu se vor taia imprejur nu se vor mantui: " Și unii, coborându-se din Iudeea, învățau pe frați că: Dacă nu vă tăiați împrejur, DUPA RANDUIALA LUI Moise, nu puteți să vă mântuiți". (Fapte 15:1).Intr-un cuvant era obligatorie respectarea legii lui Moise (asta in viziunea evreilor mozaici). Raspunsul apostolilor l-am postat mai sus. Se pune intrebarea: daca era asa importanta tinerea sambetei apostolii nu ar fi precizat acest lucru? Eu cred ca da! Dar uite ca nu l-au spus. Concluzia o trage fiecare. Doamne ajuta!