Hristos s-a nascut!
Dragilor, i-am vazut cu ochii mei pe acei copii care strigau "exista Dumnezeu!" si cantau sub gloante "Hristos a inviat!". Aceia chiar credeau cu adevarat. Visul lor trebuia sa fie remediul nostru; ca n-a fost asa, asta nu mai e vina lor. Sa fie oare vina lor ca au fost prea inocenti? Sau ca n-au pus pret pe viata lor? Poate. Dar a noastra care este?? Eu n-as fi iesit in strada daca nu erau ei. Stiam ca regimul se prabuseste, eram cunoscut ca si "profet al sfarsitului", le spuneam celor cu care vorbeam, fara perdea, ca se apropie o mare schimbare, dar nu credeam ca e necesar si sa ies in strada pentru asta. Nu eram un luptator, doar pe tabla cu 64 de patratele mai exersam, din cand in cand, lupta. Nici credincios nu eram. Dar acei copii m-au "contaminat" cu elanul, cu visul si inocenta lor. Mi-a fost rusine sa nu ma implic, desi nu am stat sub gloante, nu stateam in Timisoara, faceam naveta si seara ma intorceam acasa la familie. Dar i-am admirat pe acei copii, imi venea sa-i strang in brate, ei au fost sufletul acelui entuziasm general. In inima lor S-a nascut cu adevarat Hristos. Dumnezeu sa-i ocroteasca pe cei ce si-au pus sufletul pentru noi!
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
|