View Single Post
Vechi 25.12.2011, 10:20:23
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Cred ca in viata apar momente cand simti ca trebuie sa faci ceva, cand simti ca prin gestul tau poti schimba ceva.
cred ca tragedia din' 89 ar fi putut fi evitata. dar de asemenea am deosebita pretuire ptr toti care au indraznit sa iasa in strada in acele zile, cu dorinta de a schimba ceva. Prea se umpluse paharul.Prea s-a saturat oamenii de interziceri.
E nevoie de mult curaj, or curajul e o vartute. Si cred cu tarie ca in inimi zvacnea cu puterea acea dorinta de a schimba lucrurile, chiar lumea.
Daca nu ar mai exista acte indraznete...ar fi vai.
Era mica pe vremea aceea, intr-un oras de provincie destul de linistit. Eram cam de varsta copiilor mei acum. Dar ajungand in Tm, am vb cu oamenii care au participat atunci. oameni necredinciosi, atei.
M-a impresionata marturia unuia, fost membru de partid:
"M-am dus si eu acolo, sa vad care-i treaba. Pe strazi se auzeau gloante si oameni scandand diferite lucruri.Dar ceea ce m-a miscat a afost cand am ajund in piata operei si am vazut o multime foarte mare de tineri. Tineri care cantau...Hristos a inviat! Eu nu eram dus la Biserica, tata fusese membru de partid dar cand am auzit ce canta am plans. Se ridica parul pe mine auzind o multime atat de mare de tineri cantand in decembrie Hristos a inviat. Niciodata nu am auzit un cantec mai frumos cantat de atati de multi tineri".

gloante, sange, orfani, moarte, Hristos a inviat, libertate. Iata cateva din cuvintele cheie ale momentelor de atunci.
Daca nu invatam sa ne cinstim eroii si tinerii care au avut curajul sa ridice glasul atunci sa nu ne miram ca urmasii nostri vor vorbi engleza si nu vor avea habar de cine era Brancoveanu, Avram Iancu, Horia.
Prin indiferenta si lasitatea noastra ne vom sterge singuri de pe harta, caci un popor care nu isi cunoaste si nu isi cinsteste inaintasii...nu exista.
Daca noi suntem asa, generatiile de maine cum vor fi?
Cu adevarat, se implinesc cuvintele Scripturii"ei, de care lumea nu era vrednica..."
Si nu ma refer doar la cei care luptau in decembrie ptr un tel asa nobil ci la toate valorile, sfintii pe care i-am avut de-a lungul timpului si nu stim sa-i pretuim.

La asa popor, asa soarta....