Citat:
În prealabil postat de stefan florin
Eu vorbeam de hotararile Conciliului 1 Vatican, cum ar fi:
-Papa este infailibil precum este și Dumnezeuși, are puterea să facă orice face Dumnezeu;
-Papa poate schimba firea lucrurilor, poate face orice din nimic. El are puterea de a face din minciună adevăr, are putere să facă orice îi este plăcut chiar împotriva adevărului, în afara adevărului și în ciuda adevărului. Poate formula obiecții împotriva apostolilor și a poruncilor pe care ei le-au dat. El are dreptul și puterea săî ndrepte în Noul Testament orice consideră necesar; poate schimba chiar și Tainele care au fost rânduite și instituite de Iisus Hristos. El are o astfel de putere în cer, încât poate proclama sfinți pe oricine vrea dintre cei morți, chiar și împotriva tuturor convingerilor din exterior și în ciuda părerilor cardinalilor și episcopilor care ar cugeta să se împotrivească la aceasta.Papa are stăpânire asupra purgatoriuluiși a iadului. El este Stăpânul lumii. Cu nelimitata sa putere el le săvârșește pe toate potrivit voinței sale și are puterea să săvârșească mai multe decât cunoaștem noi sau acela.
Vi se par scripturistice sau nu aceste hotarari?
Doamne ajuta!
|
Ia te uită, n-am știut că Dan Brown știe românește și postează pe forumuri....
Domnule Ștefan Florin, tot ceea ce ați înșirat dumneavoastră mai sus sunt niște aberații incredibile, care n-au nimic în comun nici cu bunul simț, nici cu Biserica Catolică, nici cu Conciliul Vatican I. Arătați-mi unde scrie măcar una din bazaconiile de mai sus într-un document conciliar și vă promit că mă duc la parohia mea în biserică și îmi scriu demisia din BC cu pixul pe altar.
Bine spunea, dacă nu mă înșel, servul lui Dumnezeu Fulton Sheen: Nu sunt nici măcar 10 americani care să urască Biserica Catolică, dar sunt sute de mii care urăsc ceea ce își închipuie ei că ar fi Biserica Catolică......
Chiar sunt curios de pe ce site de dezaxați ați scos aberațiile de mai sus.... Ah, am găsit: acvilaortodoxa. Printre articole despre cipuri.