am si eu o pisicuta miniona tricolora, metis de siamez, la care tin foarte mult. noi nu avem copii si pisicuta aceasta este o bucurie pentru noi, este foarte sensibila si are unele gesturi aproape umane, de ex. cand intinde labuta spre clanta ca sa i se deschida o usa inchisa, si altele. Chiar si mama, la care am lasat-o in grija de cateva ori, a ajuns sa o indrageasca chiar daca noi acasa nu am avut niciodata animale de companie si in principiu nu agrea asa ceva.
in ceea ce privesc drepturile, nu cred ca cele ale animalelor le vor intrece vreodata pe cele ale oamenilor. iar in cazurile izolate cand unii oameni bogati prefera sa isi lase "mostenitor" animalul preferat in loc de vreo ruda vanatoare de averi, asta ar trebui sa le dea de gandit celor din urma...
urzicuta, aurolacii vor exista atata timp cat cei in masura sa regularizeze situatia lor nu se ocupa de asta, ci o ignora; nu are legatura cu prezenta cainilor pe strada, fie ei maidanezi sau de rasa. nu ma indoiesc ca exista oameni cu suflet si cu bani, inclusiv din categoria celor posesori de animale de companie, care ar contribui financiar la sustinerea unei campanii de reglementare a situatiei copiilor strazii. insa nu este obligatia lor, ci a statului roman, sa organizeze astfel de campanii.
|