View Single Post
Vechi 22.12.2011, 18:46:24
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Fiecare biserică și-a creat o identitate prorie, e cam greu să se ajungă la o Biserică unică. Gândiți-vă doar la rezistența cu care dvs. (în treacăt spus: și noi) priviți mișcarea ecumenică. Și da, există și baptiști de ziua a 7-a. Ba există chiar baptiști comuni ce țin deja ziua a 7-a, cum de altfel sunt și ortodocși ce au început să țină sâmbăta.
Da fiecare are propria identitate: Data de diferenta de invataturi. Unirea bisericilor presupune acceptarea aceleiasi invataturi. Daca ceilalti accepta invataturile noastre suntem de acord cu ecumenismul. Dar asta nu se intampla.

Citat:
Domnule, exact aceleași întrebări vi le pot pune eu cu privire la pretenția Bisericii Ortodoxe și a celei Catolice că urmează Sfânta Tradiție... și totuși sunt două biserici diferite ce afirmă că sunt corecte! Veți spune că esență sunteți la fel.... iar eu vă voi replica aidoma: "atunci de ce nu vă uniți?". Observați că am intrat într-un cerc vicios?
Nu e nici un cerc vicios. Am mai explicat asta. Am explicat ce inseamna sa fii crestin. Daca te declar crestin nu inseamna ca esti si crestin. Doar ca folosesti o ca argument Sf Traditie nu inseamna si ca te folosesti de invataturile acesteia.
Catolicii au o sumedenie de invataturi gresite. Dar mai simplu decat a le "demonta" pe fiecare, putem spune ca ei au recunosctut la Sinoade o credinta pe care dupa au negat-o. Cum Traditia a fost "pusa" pe hartie la sinioade modificarile de dupa nu au valoare. Sinoadele nu au acceptat primatul papal, nici infailibilitatea, nici "comertul" cu fapte bune ale sfintilor, nici ca papa e capul Bisericii, nici purgatoriul, nici folosirea azimei la Euharistie, nici "filioque". De aia nu ne unim cu ei. Ptr ca ei au schimbat invataturile. Invataturi pe care le-au marturisit.

Citat:
Dumneavoastră vă referiți la neoprotestanți, ori la creștini în general? Acei "unii și unii" sunt aceiași: martorii lui Iehova, care nici măcar nu se consideră Biserică, ci asociație religioasă.
Nu sunt doar martorii lui Iehova. Mai sunt si altii. Imi pare rau dar in acesta seara nu am timp sa caut. Dar revin cu exemple.

Citat:
Ați definit aici BO și BC
Serios? Si protestantii si neoprotestantii nu au nici o invatatura despre raporturile dintre Persoanele Stintei Treimi? Nu sunt unii care marturisesc intr-un fel si unii altfel?

Citat:
Deci "diferențe uriașe" sunt și între B.O. și diferitele secte ortodoxe apărute în ultimii ani. Atât de uriașe, încât dvs. îi numiți eretici. Cum vă numesc "ei", nu mai trebuie comentat.... căci de aceea s-au despărțit de voi...
Oricine se leapada de credinta asta este eretic. Ei schimba invatatura. Cand consideri calendarul ca fiind dogmatic esti eretic. Sf Parinti nu au invatat despre Sfantul Calendar.

Dar nu ati comentat nimic cu referire la o afirmatie a mea, care potrivit convingerilor dvs este deosebit de grava:

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Ptr ca atat ei cat si dvs va bazati pe interpretarea pe care a facut-o un predecesor si o acceptati ca fiind corecta. De aceea nu ajungeti la aceeasi concluzie
Asa ca va rog.