- dc este pacat sa fumezi? cu cel deranjez eu divinitatea daca fumez? ce este gresit in asta?
Ce sunt pacatele, daca nu lucrurile care il intristeaza pe Dumnezeu fiindca ne fac noua rau. Tot lucrul prin care noi ne facem rau noua insine si altora e pacat. E pacat mai ales daca e facut cu buna stiinta.
Cum fumatul se face mai mult din orgoliu, ca sa fii cool, si e si un lucru care dauneaza si organismului (cancer, impotenta, nevroze, dependenta), deci il raneste pe om si la trup si la minte si la suflet iti dai seama ca il intristeaza tare pe Dumnezeu.
- dc este pacat sa te "desfranezi"? este ceva firesc, si evreii aveau mai multe femei cu care pacatuiau.
Asa este si evreii pacatuiau, dar asta nu inseamna ca daca unul isi face rau sau face o prostie, trebuie sa copiem si noi.
Desfranarea nu e buna din multe motive: mai intai caci te face egoist, incepi sa-l vezi pe cel cu care desfranezi ca pe un obiect, nu ca pe un om.
Apoi te face dependent, mai ales cand e fara masura. Si din experienta iti zic ca multi din cei care s-au dedat cu totul acestei "placeri" au ajuns la psihiatru, fara vlaga, stresati, si unii chiar cu mintea aiurea.
- de unde stim ca Dumnezeu este bun? daca Dumnezeu este la calea de mijloc, nici bun nici rau? avem zile cu soare si zile cu nori.
Eu din cate stiu, noi suntem liberi sa facem ce vrem, deci e normal sa fie si zile bune si zile rele. Dumnezeu e bun, caci e ca un parinte care ne vrea binele si incearca sa ne invete cum sa fim asemenea lui, dar daca noi ii zicem sa nu se bage in viata noastra el respecta asta, si se da la o parte, asteptand sa-l chemam inapoi.
Si de obicei cand nu ne mai descurcam si ne merge rau, pana la urma toti il chemam, oricat de smecheri sau atei am fi. Uneori se lasa putin asteptat, ca sa invatam ceva, insa niciodata nu ne paraseste si nu ne lasa fara sansa. De aia zicem ca e bun. Mai ales cei care l-au cunoscut si i-au simtit iubirea nu se mai pot indoi vreodata.
Si inca o intrebare. NOI CREDM IN DUMNEZEU SAU IN RELIGIE, IN BISERICA?[/quote]
Noi credem in Dumnezeu. Suma tuturor lucrurilor pe care le stim depre Dumnezeu formeaza religia ( religie= a relega, a reconecta), iar toti oamenii care cred acelasi lucru (bine ar fi sa-l si traiasca, nu doar sa-l creada la nivel teoretic) formeaza Biserica. Evident mai e si biserica, care defineste cladirea dedicata anume pentru ca oamenii sa se intalneasca cu Dumnezeu... desi cea mai buna biserica ramane INIMA.