View Single Post
Vechi 22.12.2011, 00:30:23
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

[quote=Theodor_de_Mopsuestia;417468]Tare de tot postarea; mi-a placut tonul ei, e genul de replica care te trezeste din somnul ratiunii, sa zic asa. Da, prea multe metafore, prea mult misticism...o fi eu subiectiv, ca adept al scolilor din Antiohia, Edessa si Nisibis, dar nici eu nu vad vreo legatura intre brad si Domnul. A propos, poate se stie ca Eretz Israel este o tara mediteraneeana...coniferele, desi prezente, nu sunt tocmai tipice zonei fitogeografice in cauza. Vad simbolismul pestelui in celebrarea Domnului si marturisirea de credinta a Bisericii Primare, dar...Pinus sp.?... Popoarele tungusice, gen Mohe, sau cele mongole, gen khitan sau kalmuk, ar fi putut cu toata indreptirea sa foloseasca acst simbol, DACA Mantuitorul S-ar fi intrupat acolo, in stepa mongola sau tundra manciuriana. Dar dece sa fie bradul un simbol al Sfintei Nativitati, si inca worldwide?...[/QUOTE]

NU ESTE.

Am repetat si tot repet.. si vecinii mei evrei au brad in casa. Am trei familii de evrei vecini. Toti au brad (si menorah, desigur).
(Ma intreb daca si musulmanii au brad, dar nu am prea socializat cu ei ca sa aflu)
Reply With Quote