Citat:
În prealabil postat de ioanna
Raoul, de ce te faci ca nu intelegi? Nimeni n-a spus ca a impodobi bradul e o traditie religioasa, ci este un obicei laic (imprumutat din spatiul crestin german) asociat cu o sarbatoare religioasa. Obiceiul acesta nu intra in contradictie cu invatatura crestina, doar e o forma de manifestare a bucuriei sarbatorii natale ,deci poti sa-l pastrezi, daca voiesti sau poti sa nu o faci. Gandeste-te la o inmormantare crestineasca: colacul, lumanarile si coliva au o semnificatie religioasa in slujba de inmormantare, preotul "opereaza" cu ele, in timp ce florile pe care le duci la inmormantare nu au, ele exprima compasiunea. Bradul de Craciun e un obicei impamantenit asociat Craciunului, la fel cum e si obiceiul de a duce flori la funerarii.
|
Aceiasi amploare o va lua si iepurele de Paste care va cloci oua in gradinile romanilor((tragic si comic in acelasi timp cum legenda nu respecta notiuni clare de biologie si oranduieste unui iepure(mamifer)sa faca oua)).
Se mai poate prelua si decoratiunile cu morti,schelete,sange pe pereti,morminte deschise si fantome,pt ca si acestea sunt distractive si plac copiilor.
Se vor gasi la nevoie,tot felul de semnificatii si legende destepte.
__________________
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
|