Citat:
În prealabil postat de Lucian008
Am mai zis ca nu sunt sfant. Dar faptul ca sunt pacatos eu nu inseamna ca nu este corect ceea ce spun. Mai mult am spus ca nu exista canon care sa impiedice un crestin ortodox sa boteze un copil. Mai cititi o data cu atentie.
Dar faptul ca, presupunand ca ar exista un asemenea canon il contestati, adica o invatatura de credinta (care am spus deja ca nu exista), este o abatere grava. Doar simpla intentie de a contesta o invatatura a Bisericii constinuie un mare pericol, ptr ca asta demonstreaza ca atat timp cat ratiunea va spune ca nu este corect conform logicii dvs, nu conteaza ca acest lucru este marturisit de Biserica.
PS: Nu am judecat pe nimeni, doar am spus o parere care "intamplator" coincide cu cea a Bisericii. E gresit sa corectezi?
|
nu era vorba despre logica mea, nu m-am gandit macar ca ar fi un impediment, dar citind pe internet despre nasi, in general, am gasit scris pe unul din ele cum ca nasii nu pot fi nasi daca sunt sub canon si atunci am cerut parerea unor credinciosi, nu am judecat nimic dupa logica mea, altfel nu as mai fi intrebat, dar nici nu pot lua de bun tot ce citesc pe situri care de multe ori dezinformeaza. cu ce am gresit? cu ce am deranjat? dupa ce voi incheia acest subiect ma voi retrage de pe forum. nu pot sa cred ca aici unde se presupune ca sunt credinciosi care isi iubesc aproapele ca pe ei insisi, eu sunt certata pentru o simpla intrebare, daca preotii ar face asa cu cei care merg sa caute o vorba buna, cu siguranta multi ar fugi mancand pamantul.
nu stiu daca la tine m-am referit ci mai mult la colegul tau.