View Single Post
Vechi 21.12.2011, 17:56:06
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Nu te supara (nu spun ca ai facut rau) dar ce te-a determinat sa faci asta?
Eu nu sunt deloc, dar deloc superstitios. Ma aseman prea mult cu Toma si in principiu cred doar ceea ce vad. Nu ma sperii de blesteme, de vraji si alte prostii. Chiar nu. Eu ma consider destul de rational. Si cu toate astea nu as avea "curajul" si nici nu m-ar tenta sa citesc Molitfele Sfantului Vasile si nici invocarile Lui Dumnezeu de catre preot. Cred ca si depasind dimensiunea de "bau-bau" exista un mare risc de a te sminti si a fi dus in ispita citind acele rugaciuni.
Cum am spus, curiozitatea. Sunt convinsa ca oricine le-ar gasi le-ar citi. Doar cu titilu informativ, nu am intentionat sa "invoc" nimic, si sunt convinsa ca nici n-am si reusit.. Asa cum citesc si Sfanta Liturghie, cateodata cand nu ajung... cu toate ca nici mie nu-mi place cand aud oameni in biserica "inganand" ce zice preotul. Daca sa ai sau nu curajul... nu stiu ce sa zic, am auzit cum ca ar fi si preoti care n-au curajul... (cel putin asa sustin "babele"), probabil e ca si atunci cand incerci sa faci o operatie dificila si riscanta, multi nu se incumeta, dar daca nu incerci, n-ai de unde sa stii daca ti-ar reusi sau nu, dar, contrar celor ce cred majoritatea doctorilor, o operatie riscanta are cam tot atatea sanse de reusita ca si o molifta, adica tine foarte mult de voia Domnului, si de gradul de afectare a "pacientului". Adica, cu alte cuvinte, daca nu reusesc nu poti sa spui ca cel care a "executat-o" si-a facut sau nu bine treaba. Intr-adevar, cand ajungi sa crezi ca meritul "reusitei" unei astfel de operatiuni iti apartine in totalitate, garantat te smintesti. Dar sa revenim la molifte, eu personal cred ca singura sansa ca o astfel de molifta sa reuseasca este ca "pacientul" sa vrea cu tot dinadinsul sa scape de necuratul si sa aiba incredere de nestramutat in Dumnezeu. Nu exista formule magice si nici preotii nu sunt magicieni care dezleaga "vraji"; e drept ca conteaza pentru pacient si stradania pe care si-o dau ceilalti (doctorii, preotii, familia, prietenii) ca sa-l ajute, dar el e cel care trebuie sa duca lupta cea grea. Si da, intr-adevar, cei care incearca sa-i ajute pe ceilalti sunt greu incercati si ispititi din toate partile si risca sa se piarda ei insisi incercand sa-i salveze pe altii; de asta nimeni nu trebuie sa uite ca oricat ar fi de puternic, nu il poate invinge pe diavol fara ajutorul Domnului.
Reply With Quote