Citat:
În prealabil postat de nicola06
Am si eu o nelamurire...
Dupa ce parasesti un pacat, Sfintii Parinti spus sa uitam pacatele ca astfel ele sa nu le mai avem in inima noastra si in minte pentru a ne murdari din nou... sper ca am reprodus bine.
Dar daca uit pacatul, nu mai ma caiesc pentru el ca atunci cand il am mereu in minte si nu mai realizez gravitatea lui... sau trebuie sa fac cainta pentru el si apoi sa il uit? sau trebuie sa stiu ca sunt pacatoasa , sa ma caiesc dar sa nu ma gandesc cula un pacat anume?
Pe unde e calea de mijloc?
|
chiar daca am vazut data ca este din decembrie as vrea sa zic si eu ceva si sa va impartasesc putin din experienta mea.Si eu am avut un pacat si l-am spovedit ,mi-a parut rau si mult timp nu l-am facut ,dupa aceea ma credeam vindecata si asa s-a strecurat in minte doar prin faptul ca ma credeam vindecata MANDRIA,nu era o mandrie vizibila ci era doar gandul ca nu ma voi intoarce ca-s vindecata ,asa am ajuns sa se intample pacatul ba chiar sa se agraveze ,am stat cam 2 ani in acel pacat caci astfel am simtit iadul pt pacatul meu,apoi cu numeroase spovedanii am ajuns sa ies dar mereu cu gandul ca pot cadea si incercam sa nu stau mereu cu gandul la el ,stiam ca-s pacatoasa si era de ajuns sa stiu ca sunt un om cu pacate ca sa ma pocaiesc ,si nu neaparat sa m a gandesc la acel pacat ,doar vag imi aminteam caci la un moment dat se poate cade in deznadejde.eu stiu de un verset dar nu stiu sa-l redau complet poate cineva il stie si il scrie care spune:sa nu crezi ca stai.de fapt versetul cel putin cat stiu eu se refera si la faptul ca sa nu crezi daca ajungi undeva sus ori duhovniceste ,ori ca ne-am ridicat asa cum si eu ma ridicasem sa nu cumva sa credem ca nu ne mai putem intoarce (caci asta facusem eu credeam ca stau,dar de fapt am cazut)de aceea chiar daca am scapat sa fim cu bagare de seama si sa nu ne asezam pe o ureche,teama de pacat trebuie sa o avem toata viata ,iar daca ne vom feri sa judecam pe altii va si mai bine ,mereu cand ne vine sa judecam sa ne amintim de pacatele noastre