Citat:
În prealabil postat de Mihailc
În cele mai diverse moduri, surprinzătoare pentru adepții catolicismului fanatic, sectă la care văd că ai aderat și dumneata. Mai nou vine ”muntele la Mahomed” (Duhul suflă încotro vrea, nu unde-L trimite papa de la Roma), ia dă o fugă până la muntele Athos și ai să găsești acolo ucenici din toate neamurile, inclusiv din cele fraierite illo tempore de BRC.
|
Frate Mihail, "unde este Duhul, acolo este libertate". Si daca numeri si in somn cat a catehizat BC, tot rezulta ca a luat in serios porunca, nu recomandarea, Mantuitorului. Pe de alta parte, sloganele anti-religie vad ca prind, din nefericire, si la oameni pe langa care membrii GDS sunt efectiv doar facaturi mediatice. Da , ma refer la fratia ta. Sincer, fara linguseala (de care nu prea sunt capabil, mai degraba enervez/jignesc), esti, cel putin dupa limbajul/cultura/profunzimea manifestate pe forum, pentru mine cineva desupra uriasului de lut, facut cu mana colectiva numita mass-media, numit patapievici, sau plesu, sau alti masoni de trei lei. Iar, nu lingusesc cand afirm ca admir efectiv la colegul Catalin cunoasterea amanuntita a catehismului Bisericii voastre (ma invart, prin forta situatiei, mai mult printre ortodocsi, in primul rand familia, dar nu stiu pe nici unul care sa stie catehismul ortodox, pe bune). Totusi, ma exaspereaza cele scrise pe acest topic, chiar de cei ca voi.
Sa o luam punctual: nu sunt avocatul unui avocat :)) , dar nu cred ca e cazul ca "adversarii nostri de joc" sa mai atace profesia colegului Erethorn. Bunicul meu dinspre mama a fost deasemenea avocat, si anume genul care se baga sa apere "chiaburi" in procese de care stia ca erau instrumentate deja ca rezultat de comunisti. Avand in vedere ce ne pregatesc subumanii politicieni euroamericani, sanchi, pentru siguranta societatii, in anii urmatori va fi nevoie de avocati foarte buni, si profesional si uman, pentru vor fi incalcari ale legii, si mai ales incalcari ale Legii prin legile strambe omenesti, intr-o veselie. Nu are nevoie Erethorn de apararea mea, sau a oricui, dar asa stau si vor sta lucrurile. Nu doar mentatii sau profetii vad ce se intampla si mai ales ce se va intampla. TOTI vedem, dar unora nu le pasa, sau chiar sunt de partea care profita. Habar nu am cum este dansul ca om si crestin, nu am avut onoarea sa ne cunoastem personal, ca in cazul fratelui Mihnea, dar fiind eu un dusman al subiectivismului in genere, consider ca e etic sa ataci postarile, modul sau de gandire, etc., nu ce meserie are. Da, nici mie nu mi-a placut artificiul retoric cu modificarea citatului tau, nu e ceva etic nici asta (etica discursului, cat o fi ea cunoscuta si aplicata la romani - as zice ca mai deloc). Dar fii tu cel care cedeaza in fata unei singure greseli, si nu face altele mai numeroase.
On-topic: daca niste paduchi de manelisti (inteleg prin acest termen tot ce este mai decazut si grregar in Romania) ar ocupa casa ta si ti-ar sechestra familia, si ai auzi, la revendicare ceva de genul "astia e ai tai si casa ta? sa mori tu? mor de ras, gagiule, esti fraier, n-ai valoare. ce-i al meu, tin bine. toti sticletii e ai mei, ca io le dau mangotii luati da boc, si ai de la tribunal la fel, asa ca vino sa ti le iei inapoi, ca pun baietii cu suriu' pa tine, sa moara copiii mei"? Pastrand proportiile, cam asta au auzit, in primii ani de dupa masacrul masonic din '89, ierarhii/preotii/credinciosii BRU.
Da, stiu, rigoarea catolica este un alt filon matriceal, total opus entropiei sociale si spirituale balcanice. E greu sa ii suporti pe unii care sunt oglinzi vii ai defectelor/propriilor greseli la scara istorica si ca mod de gandire. Normal, catolicii, de la Papa la cel mai recent credincios practicant, sunt un memento ca se poate si altfel decat o spune reteta greco-slava (atentie, NU atac ortodoxia, ci modul ei de aplicare bizantinoid, devenit, din nefericire standardul aproape oficial la scara globala; exista si tatari ortodocsi, de exemplu, si sunt cu totul altfel decat catzaonii greco-bizantini sau fanaticii slavi). Pe catolici ii poti aprecia, ura sau alatura lor. Nu pot sa iti fie(vorbesc la modul general) indiferenti. Fiind madulare ale Bisericii lui Hristos, vor starni intotdeauna reactii, de un fel sau altul, asta o pot intelege. Quod attinet "masacrul facut de criminalii de catolici impotriva indigenilor din Amazonia", va recomand, tuturor, chiar si colegului mai putin intransigent, Stefan Florin, filmul acela, al carui nume imi scapa, cu niste monahi catolici, care mor alaturi de proaspat convertitii indigeni si familiile lor, doar pentru ca niste javre de colonialisti, cu sprijinul armatei (vorbim de sec. XVIII, deci deja infiltrarea suboamenilor cu "echer si compas" era in plina desfasurare) le voiau pamantul acelora. Deh, afacerile sunt afaceri. E mult mai usor sa uram/polemizam cu o Biserica de care ne-am despartit (sau care s-a despartit, dupa interpretarea ortodoxa, chiar si asa) decat pe "ai cu painea si cutitul", adica bancile si politicienii, asa-i? (scuze de off-topicul cam inversunat; tot la modul general o spun). Gasiti voi filmul, a fost dat de multe ori la diverse posturi.