View Single Post
Vechi 20.12.2011, 01:07:21
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Când și unde v-am făcut eu eretici ?! Vă rog frumos să găsiți postarea în care eu am susținut că ortodocșii sunt eretici.... Nu vă grăbiți să aruncați cu cuvintele.
OK!
În ceea ce privește "altele", printre acestea se numără atât Bisericile revenite acasă, așa zis "unite", cum ar fi BRU sau Biserica Ruteană, cât și acelea care nu au rupt niciodată legătură cu urmașul lui Petru, cum ar fi Biserica Catolică Siro-Malabareză, Biserica Maronită etc.

Atunci când spunem Una, Catolică și Apostolică Biserică, ne referim la Biserica Catolică, din care fac parte cele mai diverse rituri, și Biserici Particulare, precum ar fi Biserica Romano-Catolică, BRU sau Biserica Siro Malabareză.

Prin actul de Unire, ortodocșii români s-au întors acasă, la Roma, nu în sensul că ar fi acceptat ritul roman, ci în sensul că au acceptat autoritatea Episcopului Romei, devenind astfel parte din Biserica Catolică, nu din Biserica Romano-Catolică.

Acestea au fost postarile tale prietene!
Dupa cum vezi in clasificarea ta BO nu face parte din Biserica Catolica (catolic=universal) pt ca nu a acceptat autoritatea papei. Asta nu rezulta ca cine nu face parte din BC este eretic?
Doamne ajuta!
Reply With Quote