View Single Post
Vechi 18.12.2011, 21:20:32
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Sa luam aminte la atitudinea Sfintilor Parinti fata de dreapta credinta. Cateva repere pot fi observate si in acest acatist:

Acatistu Sfantului Gherasim Kefalonitul, Izgonitorul demonilor
Doamne ajută!

Atitudinea Sfinților Părinți față de dreapta credință a fost foarte fermă, intransigentă, căci dreapta credință (ortodoxia) ne-a fost revelată de către Însuși Fiul lui Dumnezeu, "Începătorul și Plinitorul credinței" (Evr12, 2), Care ne și ajută să o păstrăm neschimbată până la A Doua Sa Venire.
În același timp, Sfinții Părinți din toate timpurile (mi-e greu să cred că epoca patristică se încheie fix în sec. VIII... ce facem cu Sf. Siluan Athonitul, sau cu mulți alții?) au fost foarte deschiși și iubitori față de semenii lor care, din diverse motive, au ales să adere la alte credințe. Ei au mărturisit Ortodoxia noastră în fața tuturor, jertfindu-și chiar viața pentru ea, dar, tot din dragoste pentru Hristos (Care este Izvorul adevărului și al iubirii), au înțeles să-i iubească și să-i înțeleagă pe cei din afara Bisericii, mai ales pe creștinii de alte confesiuni care, asemenea nouă, cred în adevăratul Dumnezeu (Sfânta Treime) și se închină Lui.
Hristos ne poruncește să nu relativizăm credința în El și, în același timp, în mod minunat și paradoxal, să-i iubim sincer, chiar mai mult decât pe noi înșine, pe cei care nu ne împărtășesc convingerile religioase.

Voi posta, în mesajul următor, un scurt text (pe care cred că l-am mai postat de câteva ori, la diverse topic-uri), care pe mine m-a impresionat enorm. Este din cartea părintelui Sofronie Saharov despre viața Sf. Siluan. Să vedeți acolo ce atitudine are starețul Siluan Athonitul, "apostolul timpului nostru", față de confrații noștri creștini din alte confesiuni.
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca

Last edited by laurastifter; 18.12.2011 at 21:46:05.
Reply With Quote