View Single Post
Vechi 18.12.2011, 19:29:03
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

[quote=osutafaraunu;416113]Argumentul acesta mi s-a părut cel mai comic, deși în esență expresia e plină de tragism. Păi domnule Lucian, dinți de diamant să ai și după 2-3 miliarde de ani de scrâșnit ți se tocesc!
Stiti ca nu eu m-am exprimat asa, ci Hristos. Poate ca diamantul de toceste, dar dragostea Lui Dumnezeu nu finita. Asa ca ii va "arde" in continuare.
Mi-am adus aminte acum de pilda cu cei doi datornici. Cand a fost aruncat in temnita datornicul caruia initial i se iertase datoria, se spune ca a fost dat pe mana chinuitorilor pana cand isi va plati datoria. Si tot Hristos spune ca ce va da omul ptr sufletul sau. Cum pacatosul "este dat pe mana chinuitorilor" si are ca datorie sufletul si nu are ce sa dea ptr sufletul sau va ramane acolo in veci. Dar deje stiu raspunsul dvs cum ca acesta este doar o parabola si nu trebuie interpretata "ad literam" asa ca daca asta vreti sa raspudeti nu va mai obositi.

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Așa cum am mai spus, Dumnezeu răsplătește inegal, însă datorită harului Său, după modelul discriminării pozitive. Dumnezeul nostru este un Dumnezeu al iubirii, nu cel mai odios torționar al Universului!
Eu v-am raspuns cum e cu tortionarul. Nu Dumnezeu in chinuie ci faptele lor. Acum Dumnezeu l-a facut pe om liber si omul in libertatea lui a ales indepartarea de Dumnezeu ar fi nedrept din partea Lui Dumnezeu sa il forteze sa fie cu el sau sa il suprime pentru a nu fi acolo unde omul a decis ca vrea sa fie.
Eu v-am adus un verset din Sf Scriptura (atat timp cat nu vreti ca acceptati Sf Traditie) unde se spune clar ca sufletul e nemuritor. Doar ca nu vreti sa il acceptati ptr ca e scris intr-o carte necanonica. Nu e ererica, doar ca e necanonica.
In schimb dvs nu veri putea aduce nici un argument cum ca Dumnezeu va suprima sufletete pacatosilor. Tot ce veti putea aduce vor fi exemple unde se vorbeste despre moarte. Dar tocmai ptr ca suntem crestini stim ca moartea nu insemna sfarsitul existentei. In schimb exemple despre chinuirea pacatosilor exista.