View Single Post
Vechi 18.12.2011, 17:05:19
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Doamne ajută!
Împărtășesc în totalitate opinia lui Vlad, pentru că Dumnezeu este omnipotent și iubitor!
Dacă noi simțim compasiune pentru acele suflete, oare nu infinit mai mult Se va milostivi de ele Tatăl ceresc?

Sfinții Părinți simțeau dragoste și compasiune chiar și pentru cele mai neînsemnate făpturi ale lui Dumnezeu. Sf. Isaac Sirul se ruga și pentru demoni... Eu n-aș face asta... :) Totuși, cred că avem dreptul și chiar datoria de a ne ruga pentru toți semenii noștri de pretutindeni (chiar și pentru cei din iad), căci sunt ființe create după chipul lui Dumnezeu, ființe pentru care a murit Hristos, Dumnezeul nostru.
În opinia mea, vrednicul de pomenire părinte Adrian a scris cuvinte atât de dure la adresa copiilor avortați, doar din rațiuni pedagogice (pentru a le convinge pe femeile creștine să renunțe la gândul de a-și ucide proprii copilași nenăscuți), iar nicidecum pentru că ar fi primit vreo descoperire în acest sens. Este imposibil ca Dumnezeu să osândească la întunericul veșnic suflete nevinovate de copii! "Judecătorul a tot pământul va face oare nedreptate?" - se întreba, plin de sfântă nădejde, cel mai important dintre Patriarhii Vechiului Testament.
Avortul este, fără îndoială, o crimă. Pentru acest păcat strigător la cer, responsabilitatea le aparține părinților și medicilor care nu se pocăiesc, iar nu victimelor (copiilor uciși înainte de naștere).

Dumnezeu să ne ajute pe toți să-L cunoaștem corect, așa cum El Însuși ni S-a revelat: ca un Tată plin de iubire față de noi, cei creați de El în vederea dobândirii vieții veșnice!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote