View Single Post
Vechi 18.12.2011, 08:49:15
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Poate chinul e acelasi. Ca nu vreti sa acceptati e una, ca nu e asa e cu totul altceva.
Oricum stiti ca e o prostie ce sustineti nu? Ca omul e in iad si se chinuie acceptati? Si ca sa nu revin de multe ori. Daca acceptati va raspund. Daca nu negati scriptura. Elocventa este pilda saracului Lazar.
Daca acceptati ca se chinuie e bine. Atunci nu acceptati ca este vesnic chinul. Dumnezeu este drept da? Daca pentru cei drepti plata este viata vesnica, pentru cei rai plata este chinul temporar? Judeca Dumnezeu cu unitati diferite? Nu. Atunci ambii imi primesc rasplata in functie de masura in acre au implinit voie lui Dumnezeu pentru aceeasi perioada, adica vesnic.
Daca gresesc spuneti-mi unde. Unde nu e logic ce am spus?
In primul rand ca nu e drept sa primeasca cineva chin etern pentru niste pacate facute cateva zeci de ani. Nu chinul e plata pentru pacat, ci moartea. Asa a spus Domnul. Eu asta cred. Cel drept e normal sa traiasca vesnic in Cer, pentru ca s-a conformat cerintelor divine. Cel rau, va fi scos din existenta, nimicit. Nu tinut in viata cu singurul scop de a fi chinuit. Iar ce ati spus acolo ca dragostea lui Dumnezeu chinuie pe cel rau, nu e asa, pentru ca textul biblic spune ca focul si pucioasa(sulful) din acel iaz determina chinul. Daca dragostea lui Dumnezeu chinuia pe pacatos, ce rost avea sa mai fie scos din Iad (Locuinta mortilor) unde oricum era in chinuri (cf. cu pilda cu saracul si bogatul), ca sa fie aruncat in Iaz??? Deci ori le luati ca fiind simbolice, ori ca fiind literare, nu si asa si asa, dupa bunul plac.

Iar pilda cu saracul si bogatul este evident o parabola. Acolo se scrie despre mort ca ar avea limba, ca ar putea bea apa. Ori mortii nu au trup, trupul lor se transforma in tarana.