Subiect: Remember
View Single Post
  #501  
Vechi 17.12.2011, 23:13:04
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.376
Implicit Zi de doliu la Timisoara !


În aceste zile, la împlinirea a 22 de ani de la căderea regimului comunist ateu, pe întreg cuprinsul țării noastre se face pomenirea eroilor căzuți în Revoluția din Decembrie 1989. La Timișoara, orașul din care a pornit Revoluția, manifestările au început încă din această sâmbătă. În cursul dimineții, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a oficiat în Catedrala mitropolitană o slujbă de pomenire a eroilor martiri, informează TRINITAS TV.

„Să le facă Bunul Dumnezeu veșnică pomenire și din partea noastră gândul de a-i pomeni, cinsti și prețui pentru dăruirea pe care au avut-o pentru poporul român”, a spus Preasfințitul Părinte Paisie Lugojeanul.


Programul manifestărilor a continuat cu oficierea unor slujbe de pomenire și depuneri de coroane la Cimitirul Eroilor și la Cimitirul Săracilor din Timișoara.


La manifestările comemorative au participat revoluționari, membri ai familiilor celor uciși în Revoluție, reprezentanți ai autorităților locale și județene, dar și ai Asociației Luptătorilor din Timișoara Arestați în Revoluție „ ALTAR 1989”.
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)
Reply With Quote