Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Întâmplător, din acest verset reiese și dumnezeirea Duhului Sfânt și faptul că este o Persoană:
"Să nu întristați[/u] Duhul cel Sfânt al lui Dumnezeu[/b], întru Care ați fost pecetluiți pentru ziua răscumpărării." Efes. 4,30
Duhul Sfânt nu este [doar] o emanație, o putere, o energie; ci este o Persoană. Doar o persoană poate fi întristată. Energia atomică și legea gravitațională nu pot fi întristate, ele nu au sentimente.
|
Poate nu am fost suficient de explicit: Eu nu contest faptul ca Sf Duh este a 3-a Persoana a Sf Treimi. De fapt eu nu ma bazez pe parerile mele personale, ci pe invatatura Bisericii. Eu doar spun ca nu reiese acest lucru din acest verset. Mai mult fara a cunoasta adevarul si analizand doar aces verset as inteleze ca este vorba de o creatie a Lui Dumnezeu. Inca o data nu va bazati pe ceea ce stiti si credeti, ci doar cititi versetul si nu cred ca vi se va parea ca se vorbeste despre a 3-a Persoana a Sf Treimi. Si totusi pentru ca este totusi a 3-a Persoana a Sf Treimi, acest lucru nu se poate baza decat pe Sf Traditie.