Citat:
În prealabil postat de jeny
Citat:
În prealabil postat de 06dec
OOO,vai si-amar jeny :D se mai intâmpla.Da,totusi,daca ti s-a facut rău,si nu gustai si tu ceva,ti se putea intâmpla sa-ti fie mai rău,sau cum?Nu te supăra,,ca mai glumim si noi,da poate trebuia neaparat să mănânci ceva,nu?Si ti s-a aratat ca nu trebuia sa manânci nimica?Fa-mă să inteleg mai mult...
|
eu nu ma prea pricep sa trag invataminte din gresale..sunt abia la inceputul vietii duhovnicesti de aceea te las pe tine sa tragi concluziile "pataniei" mele si poate ma ajuti eventual cu o rugaciune sa mi se mai deschida mintea..Doamne ajuta cred ca putem
|
Doamne ajuta,cred ca putem posti mai mult decat ne-am astepta daca ne punem toata nadejdea in Dumnezeu,important este sa avem un motiv binecuvantat si binecuvantarea duhovnicului.
-Sf.Calinic de la Cernica si-a revenit cu greu si a ramas cu dureri de cap toata viata de la un post negru de 40 de zile.
-Personal am incercat 3 zile de post negru, fara binecuvantare m-a ferit Dumnezeu de alte probleme probabil fiindca eram nestiutor,am realizat mai tarziu greseala pe care am facut-o.
-Sf.Parinti nu numai mancarea si apa o foloseau cu economie ba chiar si aerul il respirau cu cumpatare,probabil ca spuneau rug.inimii insotita de respiratie,dar aveau in toate dreapta socoteala inclusiv in modul de a posti.
-Sa postim dupa puteri,dar daca postul este o jertfa trebuie totusi sa simtim ca postim sa ne nevoim un pic cu postul in toate aspectele sale.