View Single Post
Vechi 05.09.2007, 21:24:33
cosmin_lovin cosmin_lovin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.03.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de jeny
Citat:
În prealabil postat de 06dec
OOO,vai si-amar jeny :D se mai intâmpla.Da,totusi,daca ti s-a facut rău,si nu gustai si tu ceva,ti se putea intâmpla sa-ti fie mai rău,sau cum?Nu te supăra,,ca mai glumim si noi,da poate trebuia neaparat să mănânci ceva,nu?Si ti s-a aratat ca nu trebuia sa manânci nimica?Fa-mă să inteleg mai mult...
eu nu ma prea pricep sa trag invataminte din gresale..sunt abia la inceputul vietii duhovnicesti de aceea te las pe tine sa tragi concluziile "pataniei" mele si poate ma ajuti eventual cu o rugaciune sa mi se mai deschida mintea..Doamne ajuta cred ca putem
Doamne ajuta,cred ca putem posti mai mult decat ne-am astepta daca ne punem toata nadejdea in Dumnezeu,important este sa avem un motiv binecuvantat si binecuvantarea duhovnicului.
-Sf.Calinic de la Cernica si-a revenit cu greu si a ramas cu dureri de cap toata viata de la un post negru de 40 de zile.
-Personal am incercat 3 zile de post negru, fara binecuvantare m-a ferit Dumnezeu de alte probleme probabil fiindca eram nestiutor,am realizat mai tarziu greseala pe care am facut-o.
-Sf.Parinti nu numai mancarea si apa o foloseau cu economie ba chiar si aerul il respirau cu cumpatare,probabil ca spuneau rug.inimii insotita de respiratie,dar aveau in toate dreapta socoteala inclusiv in modul de a posti.
-Sa postim dupa puteri,dar daca postul este o jertfa trebuie totusi sa simtim ca postim sa ne nevoim un pic cu postul in toate aspectele sale.
Reply With Quote