View Single Post
Vechi 14.12.2011, 21:27:22
Scotland The Brave
Guest

Implicit Nu trageti,vine Craciunul

Pentru detensionarea atmosferei:am vazut un film scurt despre razboiul franco-prusac si la un anumit moment lupta se dadea intr-un cimitir,care din motive lejer neclare era considerat drept punct strategic de importanta capitala.Francezii il aparau si prusacii atacau.Urlete,impuscaturi,atac la baioneta,morti in gramezi,amestecati.In fiecare zi se schimba detinatorul,atacuri peste atacuri inutile.Pana la urma nemtii profitand de izolarea francezilor au adus artilerie.Obuzele aruncau in aer si soldati si cruci si morminte,era ceva de cosmar.In acest timp satenii care mai erau pe acolo vroiau sa-si ingroape si ei mortii dar era imposibil sa-i duc in acel cimitir ,,strategic".Pana la urma,disperati,i-au inmormantat in padure,langa o mlastina,gandindu-se ca macar aici vor fi feriti de nebunia razboiului.Ghici ce?Lupta s-a mutat acolo,pentru ca doi generali au decis ca acum mlastina era punct strategic si totul s-a reluat,intr-o repetabilitate macabra si fatalista.Filmul se termina cu imaginea cimitirului abandonat,filmul era alb negru,complet distrus,cadavre peste tot,o tacere de moarte,doar corbi se auzeau si undeva pe fundal,o statuie cu inger ce privea trist,cu barbia sprijinita in palme,spre imaginea din fata sa.Titlul acestui topic mi-a adus aminte de film,fara a conta cine erau nemtii si cine fracezii,mureau la fel de stupid si inutil pentru o palma de pamint care odata luata nu urma sa mai prezinte nici un interes.Bineinteles ca aici este vorba de ceva mult mai pasnic si cu alte conotatii dar nu m-am putut abtine.Numarati pana la trei ca sa fug si apoi liber la dat cu rosii :)
Reply With Quote