View Single Post
Vechi 13.12.2011, 16:20:41
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Florin, fără supărare, dar se pare că ai prea mult timp liber.
Mai sînt și zile din acelea.

Ceea ce încerc eu să fac aici este în primul rînd să arăt că în anul Domnului 2011 există suficient de mulți oameni cu carte care consideră frauduloasă ideea de Pămînt sferic (PS). Ei au preluat ideea susținută de milenii încoace că Pămîntul este plat (PP) și au dezvoltat o teorie destul de coerentă care încearcă să explice natura Cosmosului fără a fi nevoie ca Pămîntul să se învîrtă în jurul Soarelui. Nu știu dacă ei au dreptate sau savanții gLumii acesteia (ca să citez un adept al PP).

În al doilea rînd, vreau să demonstrez că nu este imposibil din start modelul PP. Prima reacție a cititorilor cînd aud de astfel de oameni este cel puțin un zîmbet ironic, urmat de un comentariu de genul: ce înapoiați sînt unii! Ei bine, mai gîndiți-vă. Eu încă procesez informațiile fără să trag concluzii pripite. După cum se vede, s-a scris mult aici și se va mai scrie încă pînă la concluzia așteptată de majoritatea, anume: modelul PP este imposibil. Am răbdare pînă va apărea argumentul care să nu poată avea răspuns din partea scepticilor "zetetici".

Ascultați Noul Testament ortodox online.