Ca o completare, am uitat sa scriu, in judetul Valcea mai exista o parohie, in Ramnicu Valcea. Preotul de acolo e tot asa, convertit de la ortodocsi, cu un trecut tot asa de interesant, ca tot veni vorba de cati se ilumineaza si se convertesc la greco-catolici.
“Am dorit tot timpul să lucrăm în spiritul păcii și al dialogului. Reprezentanți ai Episcopiei Râmnicului au participat la sfințirea locului con*strucției bisericii greco-catolice din Râm*ni*cu-Vâlcea și chiar ne-am oferit să ajutăm la materializarea acestei idei pentru cei 164 de greco-catolici, câți sunt în Vâlcea, conform rencensământului din 2002. Asta cu toate că preotul Marian Stoicănescu, fost ortodox, a fost preluat de greco-catolici, fără cer*ce*tarea activității sale anterioare. Acesta a avut un comportament nedemn de misiunea preoțească, delapidând parohia la care a funcțio*nat și înșelând diverse persoane. Văzându-se încolțit de datoriile acumulate, a plecat în Italia, unde a continuat același practici, în cele din urmă fiind alungat și de comunitatea românească din Milano. Atâta timp cât acești doi nu au făcut cinste slujirii preoțești în Biserica noastră, cu siguranță nu vor face cinste nici Bisericii Unite cu Roma”
|