Citat:
În prealabil postat de arwein
Nu cred ca avortul aduce mai multi bani decat urmarirea sarcinii si asistarea la nastere.
|
eu cred ca da.ptr ca procentul celor care fac avorturi comparativ cu cele care raman insarcinate este muuuult mai mare.
Asdar daca ptr un eco platesti 70 ron + consultatie 50= 120, iar ptr o nastere 800 , in total=1760, ptr un chiuretaj platesti 200 ron(fiind considerata interventie chirurgicala).
O sarcina dureaza 9 luni, or uni medici au si 3 avorturi pe zi.(adica 600 lei/zi)
Cred ca diferenta e foarte mare(e drept ca nu in fiecare zi fac 3 avorturi, dar in orice caz au mai mult de 10 avorturi in 9 luni, asta sigur.)
Duhovnicul meu a ales o metoda foarte interesanta de propovaduire a lui Hristos, in lupta contra avorturilor.
Mergea in sala de asteptare a cabinetelor particulare, se aseza frumos pe un scaun intre doamne apoi scotea Sfanta Scriptura si incepea sa citeasca in taina. Deja incepe un fosnet, o stanjeneala. Si incepeai sa vezi cum una, doua , trei femei incep sa iasa afara si timp de un ceas, un ceas jumate cat statea parintele nu se mai intorceau(poate nici dupa, nu stiu, atata observa parintele cat statea acolo). De aici am tras concluzia ca se fac si trei avortui pe zi.(Mai imi spunea o prietena, ca in timp ce era ea la un consult, venise o fetiscana sa faca avort. reactia doctoritei a fost:"Iara ai venit? ma, cand o sa inveti sa te feresti? acum in fiecare luna vi sa tot scuipi cate unul?")
Groaznic. Statistic in ultimii 20 de ani s-au inregistrat peste 20 milioane de avorturi(doar inregistrate, dar cate milioane nu s-or fi facut neinregistrate) iar nasteri... sa fi fost un milion?
Am intalnit si cazuri de femei care au facut vreo 12-14 avorturi(le uitase si numarul) acasa, singura,pe vremea lui Ceausescu, iar copii facuse doar....unul.
Asadar, avortul e o afacere profitabila.
Am vazut ca au ridicat pretul ecografiilor si al consultatiilor din timul sarcinii.Personal cred ca datorita numarului foarte scazut de nasteri(si asa copii fac unu-doi in viata, macar atunci au de unde sa plateasca parintii).Preturile afisate de mine s-ar putea sa fi oarecum sub pretul pietei mai ales celei din Bucuresti(asta ptr ca medicul meu are un 2d, nu un eco de fite, si este pozitionat intr-o zona mai putin aglomerata a orasului.)