Citat:
În prealabil postat de stefan florin
prietene mai informeaza-te. Martorii lui Iehova chiar au comunitati pana in cele mai indepartate tari ale planetei, inclusiv Iran, Irak si Mongolia. Asta e, sunt mai bine organizati decat voi romano catolicii si au soldati mult mai disciplinati.
In legatura cu misionarismul romano catolic...de multe ori a fost facut cu sabia in mana dreapta si cu crucea in cea stanga. Vezi cum au fost increstinati aztecii si incasii-dupa perceptele apostolilor nu? Concluzia o tragi tu. Doamne ajuta!
|
Domnule, indifetrent de greselile pe care le-au facut unii dintre misonarii catolici, adevarul e unul singur si simplu: doar Biserica Catolica si-a trimis misonari pina la marginile pamintului, neintrerupt, de pe vremea apostolilor si pina azi.
Referitor la Martorii lui Iehova: nu m-a interesat niciodata pe unde isi desfasoara ei activitatea. Eu stiu ca primii misionari in Irak au fost niste femei din congregatia Maicii Tereza de Calcutta, insotite de preoti, evident. Dar daca e chiar asa cum spuneti, lucrul acesta nu va pune pe ginduri? Noi, care ne consideram apartinatori unei credinte mintuitoare, nu facem nimic pentru mintuirea aproapelui in timp ce altii fac! Exista un psalm in care se spune :"Vreau sa-I prezint Regelui opera mea." Oare noi ce Ii vom prezenta Regelui, atunci cind ne vom intilni cu El?
Referitor la disciplina unora. Credeti ca cirteala, circoteala, nesupunerea, sint atribute ale unui bun crestin? Dumneavoastra, ortodocsii, incercati sa va disciplinati trupul prin posturi, catolicii o fac prin ascultare si urmarea riguroasa a unui program (cum fac calugarii in minastiri) etc. Din punctul meu de vedere orice forma de disciplina e o calitate. Daca ne punem aceasta disciplina in slujba Domnului facem lucruri marete, fie ca mergem pina la marginile pamintului sa ducem Veste cea Buna, fie ca stam in chiliile noastre unde ne rugam pentru cei care au nevoie, fie ne facem munca noastra de fiecare zi.