View Single Post
Vechi 09.12.2011, 07:25:02
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
se pare ca mai sanatoasa este carnea de curcan, daca iti place. si pestele.

pana la urma, nu stii sigur ca produsele sunt 100% naturale decat daca le-ai crescut in ograda si gradina ta. dar cum pentru cei din zonele urbane asa ceva este practic imposibil, nu ramane decat sa ne adaptam la ceea ce ofera piata, si sa ne incredem in certificatele de calitate, verbale sau scrise, ale producatorilor.

nu uitati sa va inchinati inainte de a va pune la masa, si sa faceti cruce macar peste paine.
Carnea nu este sănătoasă. În afară de pește, nici una nu e bună.

Circulă mitul că avem nevoie de proteinele din carne deoarece nu se găsesc în vegetale. Nimic mai fals! Toți aminoacizii care alcătuiesc proteinele atît de necesare nouă sînt prezenți în plante și în semințele lor. Doar că trebuie să mîncăm o cantitate mai mare de vegetale care să egaleze același aport de proteine pe care l-am lua dintr-o cantitate mai mică de carne. Este singurul așa-zis dezavantaj.

În rest, sînt numai avantaje. Organismul nu mai fabrică prea mult colesterol, care poate duce la boli grave, uneori fatale (accidente vasculare de tot felul). Se evită zici și zeci de boli neconsumînd carne. Se evită o gamă întreagă de toxine, de paraziți... Digestia este mult mai ușoară. Sînt atîtea și atîtea avantaje, se previn foarte, FOARTE multe boli.

Pun pariu că 7 din 10 oameni sînt conștienți de pericolele la care sînt expuși consumînd carne, dar totuși o fac. De ce? În primul rînd, pentru plăcerea gustului. Știu multă lume care nu concepe să treacă o zi fără să consume carne. Este pe riscul lor. Apoi, este mitul cu proteinele care nu se pot extrage din vegetale? Care sînt acelea, dom'le?! Vreau să le știu și eu. Dar, dacă nu se poate trece peste această preconcepție, consumați lactate, ouă, chiar pește uneori. Însuși Hristos ne învață asta:

Luca 11, 11-13
Și care tată dintre voi, dacă-i va cere fiul său pâine, îi va da piatră? Sau dacă-i va cere pește, în loc de pește îi va da șarpe?
Sau dacă-i va cere un ou, îi va da scorpie?
Deci dacă voi, răi fiind, știți să le dați fiilor voștri daruri bune, cu cât mai mult Tatăl Cel din ceruri va da Duh Sfânt celor care-L cer de la El!“

Va veni momentul cînd va trebui să diversific alimentația copilului. Atunci o să-mi sară toată familia în cap să-i dau din cînd în cînd și "puțină cărniță", că altfel "n-o să se dezvolte bine". Trebuie să mă documentez bine și să le arăt în cărți cum scrie, dar mă tem că nici atunci nu vor crede.

Și da, dacă vreți să mîncați bucate sfințite, curățite, atunci faceți măcar o cruce mare înainte de a sta la masă, spunînd: Mulțumesc, Doamne, pentru bunătățile Tale cele bogate. Sau, mai bine, există rugăciunile clasice pentru cine le știe.

Ascultați Noul Testament ortodox online.

Last edited by Florin-Ionut; 09.12.2011 at 07:29:03.
Reply With Quote