View Single Post
Vechi 08.12.2011, 15:04:55
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Dar nu este de loc aceeași logică. Spre deosebire de americani, care nu au fost atacați de iranieni niciodată, francii chiar au fost atacați de sarazini. Ei ocupaseră integral Spania și Portugalia, întemeindu-și califat la Cordoba. Trecuseră Pirineii și intraseră adânc în teritoriul francilor, numai intervenția divină făcându-i să se oprească la Poitiers. Sarazinii au fost opriți definitiv în a-i ataca pe "franci" abia în anul 1600 și ceva, la Lepanto. Deci, sarazinii intraseră adânc în hinterlandul catolic, ceea ce dă cruciadelor caracter de contraatac legitim.
Haideți să nu intrăm în detalii despre ce aveau sarazinii din Spania și Portugalia în clin sau în mânecă cu sarazinii din Palestina...

Dar dacă insistați să pictați cu tușe largi și să-i înghesuiți pe toți sub aceeași umbrelă, îngăduiți-i și americanului să-i considere "sarazini" atât pe iranienii sprijinitori de Hammas cât și pe pilotii de la unșpe sectembre.

Citat:
Dacă s-au proferat amenințări, eu, ca judecător, am să-i dau lui Abdul ordin să nu se apropie de Șloim la mai puțin de 100 de metri. Dacă, totuși, Șloim este cel care se apropie, intră la Abdul în casă și trage cu pușca, am să-l socotesc vinovat pe Șloim care pușcă și nu pe Abdul care e pușcat. Acesta e verdictul meu. Desigur, în dozarea pedepsei lui Șloim, am să țin cont dacă a fost sau nu provocat de Abdul.
Sistemul cu ordinul de restricție nu prea funcționează în praxă, atunci când vorbim despre rachete cu focoase de fel și fel. Poate să meargă Șloim la judecător și să reclame că Abdul a încălcat ordinul de restricție, dar mai mult ca sigur că de la judecător nu va mai avea unde să se întoarcă și va trebui să doarmă în parc.

Citat:
Dar, deocamdată, nu l-a cumpărat. Mai mult, bănuim că Șloim are Kalashnikov, știm sigur că Jack are de mult ditai Kalashnikovul, ba chiar că l-a și folosit.
Nu l-a cumpărat, dar declară că o să-l cumpere, mai are de strâns numai puțini bănuți și, mâine poimâine, și-l cumpără.

Ori, vedeți, problema este că Abdul nu are voie să aibă Kalashnikov. Este irelevant faptul că are și Șloim (deși, de fapt, mulțumesc lui Dumnezeu că are).

Citat:
Mă faceți să zâmbesc. Să nu știți, oare, că Israelul este un stat construit cu mitraliera ? Că teroriștii evrei de alaltăieri au fost miniștrii israelieni de ieri ? Dați "o goaglă" după cuvintele cheie "Moshe Dayan", de exemplu.
Corectură: Israelul este un stat construit cu mitraliera (mai bine zis, cu pistolul mitralieră), dar, în aceeași sau chiar în mai mare măsură, este construit cu capul, și cu mâinile. Cu muncă, cu organizare, cu inteligență și hărnicie.

Prin contrast, lui Abdul nu-i este specifică decât mitraliera.

Citat:
Doar rănit și dezarmat ? Războiul din Irak a însemnat peste 500 de mii de morți. Oare câți dintre ei se numeau chiar Abdul ?

Avem, deja, un pic de perspectivă istorică asupra războiului din Irak (războaielor, de fapt, că au fost două: primul purtat de bătrânul Bush, celălalt de succesorul lui la președinție, Bush junior). Pentru mine, este clar că Jack a fost agresor, iar Abdul agresat. Dar, pentru dv exact inversul pare a fi adevărat.
Faceți o confuzie.... Nu veți găsi locul sau momentul în care am declarat că susțin războiul din Irak....

Sunt de acord cu o intervenție armată în Iran, cu condiția ca această intervenție să aibă ca scop neutralizarea posibilității Iranului de a produce arme nucleare. Atât. Nu ocupație, nu americanizare, nu înlăturarea regimului. Se intră, se fac țăndări toate instalațiile, se confiscă toate materialele, în caz de nevoie se răpesc fizicienii, și se pleacă. Atât.
Reply With Quote