View Single Post
Vechi 08.12.2011, 14:54:13
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de oana72 Vezi mesajul
Femeia poate uza de arta seductiei sa zapaceasca barbatii si din nefericire cunosc multe relatii destramate din cauza ca barbatul a fost cel care a plecat dupa o "ea" mai atragatoare, mai cocheta, mai aranjata.
Si femeia si barbatul sunt victime ale propriilor slabiciuni. Nu-i meritul unora ca s-au nascut barbati, nici vina altora ca s-au nascut femei. Disputa o provocam noi din mandrie, uitand cine suntem de fapt in fata lui Dumnezeu.
Revenind la subiect, vreau sa-mi spun si eu parerea, desi nu cred ca are vreo importanta. In general sunt un om grabit si nu intotdeauna dupa lucruri de folos. Dar ma bucur atunci cand descopar in drumul meu acele lucruri care imi folosesc. Indraznesc sa spun ca uneori ma pot compara cu o albina care doreste sa culeaga nectar, iar pentru asta cutreiera zone intinse. Textul lui Scotland, are pentru mine acel "nectar" pe care il caut, dar din pacate este foarte greu accesibil. Iar biata albinuta trebuie sa faca dovada unei mari abilitati, iar ca sa ramana cu desaga plina e nevoie de mult efort. Cati dintre voi n-ati vazut sau n-ati salvat de la inec, albinute insetate, care, dupa astfel de slalom, epuizate si tulburate, au renuntat pentru o clipa la starea de veghe? Mi-au placut nespus metaforele, si nu ma astept ca sa si vad sangele care curge din Dumnezeu cum nu ma astept nici ca acel gand al lui Dumnezeu sa se raporteze la Nietzsche cel mort, ci la Nietzsche-ul din mine. Dar... grabit cum sunt, ma feresc sa alunec in profunzimi alambicate cand dragostea si invataturile scripturistice sunt simple si la indemana oricui, chiar si a mea, mai putin obisnuit cu exprimarile modernismului rece...
Iarta-ma, scotiene, si-mi pare rau ca suferi acum pentru ca ai sperat altceva de la noi. Eu apreciez ce pot si ce vad eu, cu ochelarii mei de cal... Raman la parerea ca dragostea lui Dumnezeu n-are nevoie de filozofie, ci de caldura sufletului, exprimata in cuvinte simple care sa ajunga direct la inima oricui, si a celui intelectual si a taranului de pe ogor... Exercitiile noastre de abilitate filozofica, ne complica existenta si ne intinde capcane greu de anticipat!
Inca o data imi cer iertare daca n-am fost la inaltimea asteptarilor tale!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote