View Single Post
Vechi 08.12.2011, 14:20:57
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
Imi pare rau ca ai ajuns sa crezi lucrul asta.
Nu dispretuiesc pe nimeni, nici macar pe cei care imi fac rau. Imi cer iertare daca prin postul meu am ranit pe cineva.
Mi-am exprimat un punct de vedere asupra celor doua discursuri expuse de scotianul. Am facut de asemenea precizarea ca nu stiu mai nimic despre ei, dar ca ma voi interesa, era un punct de vedere asupra acelui text. Faptul ca am intrezarit elemente neortodoxe, si am afirmat lucrul asta nu inseamna o barfa.
Drept sa-ti spun, nu inteleg ceva: sari ca ars cand cineva se leaga de Yanaris al tau. Nu cumva l-ai facut un bun prea personal? destule invataturi ale sfintilor parinti au fost dezbatute, inclusiv a sfantului Ioan Gura de Aur. Si atunci ai stat in tribune. CE sa inteleg de aici, Mihail?
Unde s-a discutat ceva semnificativ despre învățăturile sfinților părinți? Ce înseamnă pentru tine elemente neortodoxe? Dacă citești mai bine ce ai scris ai să observi că opinia ta se referă la muzeul ortodoxiei nu la Biserică, fiindcă să te scandalizezi de înnoire e ca și cum ai spune că Duhul Sfânt nu mai lucrează în ecclesia decât în coordonate birocratice, iar ortodoxia a ajuns un fel de echivalent postmodern al tradiției fariseilor din secolul I. Dacă te pretinzi a fi una cu Biserica Cinzecimii, atunci trebuie să admiți faptul că trebui să poți face ce făcea aceea, adică să fii cu adevărat creația cea nouă, capabilă să transfigureze cosmosul.
Cât despre Yannaras, eu îl cunosc personal și știu cine este și de-aia am reacționez întotdeauna la nedreptatea habarnistă cu care este expediat, fariseic, în afara ortodoxiei bisericești. Că din muzeul ortodoxiei a ieșit de câteva decenii, slavă Domnului!