Citat:
În prealabil postat de catalin2
Ca sa concluzionez, eu v-am scris toate acestea, dar si daca as scrie un milion de dovezi ca nu exista har si mantuire in BC nu au nicio valoare privind din perspectiva acelui citat iezuit, pentru ca un catolic trebuie sa le ignore si sa creada ce spune BC. Asadar am scris un mesaj aproape degeaba, cum s-a intampalt si in trecut, singurul rezultat va fi doar un resentiment, cineva care ataca BC, nu are importanta daca e si adevarat.
|
Ca sa concluzionez si eu, vorbele dumneavoastra nu sint cu nimic mai bune decit vorbele unui adventist sau penticostal, pentru ca nu sint argumentate decit de alte vorbe. Ii contestati pe iezuiti dar nu le-ati citit scrierile, spuneti ca nu se impart moastele catolice prin diferite biserici dar nu ati verificat daca e adevarat (pentru ca nu e adevarat), vorbiti despre caracteristicile moastelor (fara sa fi verificat criteriile dupa care moastele sint considerate ca apartinind unui sfint si fara sa fi verificat daca moastele catolice corespund sau nu criteriilor dumneavoastra). Din punctul meu de vedere (nu cunosc punctul de vedere al Bisericii Catolice), moastele apartin unor sfinti daca in jurul lor se petrec lucruri supranaturale, lucruri care conduc la mai marea slava a Lui Dumnezeu. La moastele sfintilor catolici orbii isi recapata vederea, mutii incep sa vorbeasca, ologii incep sa umble, iar acesti orbi, muti, ologi isi schimba viata si incearca sa si-o duca in conformitate cu invataturile Domnului. Dumneavoastra considerati ca astea sint inselari, ca si cum diavolul ar putea face macar un singur lucru fara permisiunea Domnului.
Criteriile dupa care dumneavoastra faceti analizele sint simple: e ortodox e corect, nu e ortodox e incorect. Aceiasi judecata o aplicati si referitor la acest topic: e incorect ca Biserica Greco-Catolica apeleaza la executori judecatoresti sa intre in posesia bunurilor care ii apartin, insa e corect ca Biserica Ortodoxa refuza sa dea inapoi acele biserici care nu ii apartin.