View Single Post
Vechi 07.12.2011, 10:59:55
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de inspiron Vezi mesajul
E mai complicat. Ideea este urmatoarea , m-am rugat in ultima perioada pentru ceva desi acum multe luni erau destui care-mi spuneau ca nu are rost. Cu ajutorul duhovnicului si a catorva peroane de pe forum care m-au sustinut foarte mult nu am abandonat, dar acum ma aflu la o rascruce ca sa zic asa. Nu mai am putere sa cred, am renuntat chiar si la rugaciune, mers la biserica... In nebunia/prostia mea mi-a trecut prin minte sa ma duc la o ghicitoare (nu m-am dus niciodata si nici nu stiu daca vreaus a ajung, nici macar nu cunosc) sa vad daca acel lucru este posibil sa se intample si atunci eu sa ma spovedesc si sa revin la rugaciune pentru a se indeplini acea dorinta a mea.
Sunt gandurile unui om disperat, slab asa ca-mi cer iertare anticipat daca supar pe cineva.
Dragul meu,
Momente din acestea avem cu totii. Cu totii avem caderi si ridicari. Cu totii avem momente cand suntem isipiti de diavoli sa nu ne mai rugam sau sa nu mai mergem la biserica.
Ai spus ca te-ai rugat ptr un lucru. Am inteles, poate am inteles gresit, ca nu s-a implinit.
daca asa e inseamna ca nu era in folosul tau.
Sa-ti dau un exemplu: poate iti doreai prietenia unei fete. Poate aveai si ganduri frumoase cu ea. Si poate ca si ea arata dragut si parea buna. Dar cine stie oare ce s-ar fi ascuns in spatele aparentelor. poate ca ptr tine, care esti o persoana sensibila ar fi insemnat multa suferinta. Sau poate ar fi degenerat in altceva.
Acum treaba 2. Daca Domnul nu ti-a raspuns inca la rugaciune asta nu inseamna ca tu trebuie sa fugi direct la satana si la slujitorii lui ca sa ti-o rezolve. Domnul este Atotputernic. Daca ceva nu ti se indeplinseste inseamna ca nu ti de folos. Diavolul e opusul. Si-ar dori el sa fie atotputernic, dar nu este. E marginit. Dar aproape toate lucrurile lumesti ti le poate darui. Daca Domnul nu ti le daruieste ca sa iti fie tie bine, diavolul ti le daruieste ca sa te darame.
Si in conditiile astea e un pacat foarte grav sa te duci la ghicitoare. Adica preferi in locul Dumnezeulului nostru un alt stapan. Il Inlocuiesti pe Hristos cu ....celallalt.Asta e pacat foarte grav, chiar daca il faci o singura data.
Daca in nestiinta mergeai la vrajitoare si apo te-ai fi intors la Biserica, pacatul nu era asa de mare(dar tot mare era). Dar odata facand cunostiinta cu Tainele Bisericii sa le lepezi ptr satana e foarte grav.
E ca in cazul desfranarii. E pacat sa ai relatii sexuale cu o fata inaintea casatoriei, dar cu mult mai grav e ca dupa ce te-ai casatorit si ai nimerit peste o fata buna, cuminte, harnica iubitoare sa o inseli cu una de pe strada, o desfranata.
Rana care o provoci in al doilea caz e mult mai adanca si se iarta mult mai greu. De aceea si Biserica primul pacat il numeste desfranare, iar pe cel de-al doilea preadesfranare.
Un umil sfat: rabda, inca putin mai rabda. Asa a rabdat si sfantul Siluan . Si cand era pe punctul sa cedeze,caci cu adevarat nu mai putea datorita zbciumului sufletesc foarte mare. Ajutorul Domnului a venit ca cel mai dulce balsam. Mai rabada putin, ca mare va fi bucuria ta. Ramai credincios Dumnezeului tau, asa cum ai fost si pana acum. Si lasa-l in pace pe satana si slujitorii lui.

Last edited by lore86; 07.12.2011 at 11:07:25.
Reply With Quote