Citat:
Īn prealabil postat de Raoul
Florine,de ce nu raspunzi??
PS daca gravitatie nu exista atunci de ce mai cad meteori si meteoriti pe suprafata pamantului??
|
Un posibil raspuns ar fi: pentru ca sunt [b]impinsi[b] pe suprafata Pamantului.
Dar eu unul nu am dovezi pentru aceasta... Am raspuns strcit ca reactie logica in limitele posibilului. Desigur, presupunind ca Pamantul e intr-adevar rotund, ar trebui ca permanent, pe orice axa verticala in raport cu solul, sa actioneze o forta externa cu varful vectorului orientat spre Terra. Him... Dificil de sustinut...
Dar gravitatia insasi nu imi pare o forta absoluta ci rezultanta unui cumul de forte. Fulgul de papadie, avionul care zboara etc. Cumul de forte. Rezultanta conteaza, nu forta.
Asta are si ecou teologic: pacatos, betiv, curvar etc. Dar uite ca a facut nu stiu ce gest minunat sau lant de gesturi si acum e considerat sfant (sa mai trimit si eu la Stefan Cel Mare si Sfant?) Rezultanta conteaza.
Exista o carte, Puterea si gloria, a unui scriitor numit Graham Green, in care personajul principal e preot si, prin forta vietii sale, cam betiv. Cititi si spuneti-mi daca e sfant sau nu, in ultima instanta (caci sustin: rezultanta conteaza).