View Single Post
Vechi 06.12.2011, 20:20:21
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Vedeți, este oarecum urât să te legi, cu ostentație și cu aluzii de ne-profesionalism, de profesiunea cuiva, așa cum ați făcut dumneavoastră, iar apoi, când se întoarce roata, să te dai lovit.

Am mai văzut atitudinea asta, și la clienții mei ("ce, dumneata ca avocat n-ai auzit de legea XZY care-mi dă dreptate mie ?!!!"), pentru ca după ce mi-am intrat în rol și l-am întrebat pe recalcitrant dacă știe când s-a prescris dreptul la acțiune sau dacă știe că nu are calitate procesuală sau că legea XYZ de care face caz e abrogată sau declarată neconstituțională, să mă lovesc de reversul medaliei ("nu mă mai lua cu chichițe din astea avocățești, ce, faci pe deșteptul că tu știi legea și eu nu ?!").

În speță, nu v-am pus întrebarea decât pentru ca să vă dovedesc că, deși faceți mare caz de argumente privind modul de organizare și, subsecvent, de dobândire/administrare a dreptului de proprietate de către cele două biserici, catolică și ortodoxă, deși, de fapt nu cunoașteți cum stă treaba.

Dimpotrivă, eu dau consultații gratuite. E alegerea fiecăruia.

Vă repet întrebarea pentru a treia oară, și nu degeaba, ci pentru că BOR și partizanii agățatului cu dinții de bisericile furate au tot vânturat argumentul "biserica e a comunității, nu a BOR":

Este BOR de acord ca lăcașul de cult să rămână al comunității, să iasă din patrimoniul BOR ? Da sau nu ?
Uite cum stau lucrurile: biserica e a comunității ortodoxe, nu a episcopiei. Acum ai înțeles?
Nu văd ce sens au întrebările astea din moment ce eu vorbesc de ecleziologie și mata de meșteșugul pe care-l practici. Eu vorbesc de oameni, tu vorbești de ziduri.
De ce ți-aș răspunde eu atâta timp cât n-ai priceput că nicio biserică n-a fost furată, din moment ce ea a rămas lăcașul de cult al credincioșilor ce alcătuiau parohia respectivă.

Citat:
Ce se întâmplă, din punct de vedere al BOR, daca majoritatea comunității trece la altă religie ? Se aplică principiul, rămâne biserica/sala de rugăciune/moscheea aceleiași comunități ?
Eu zic să întrebi la Patriarhie, eu nu-s mandatat să exprim punctul de vedere al BOR. Oricum întrebarea e pe lângă subiect.

Ia să-ți pun și eu o întrebare aiurea: credincioșii care au trecut la ortodoxie de nevoie au vreo șansă la mântuire?