Citat:
În prealabil postat de stefan florin
acelasi timp in care se invarteste in jurul Pamantului. Aveti alte pareri, cu ce argumente? Concluzia; Pamantul este stationar, Luna arata o singura fata, pentru ca nu se invarteste in jurul propiei axe. Pentru cei care vor sa citeasca despre Luna; Sursa;
http://ro.wikipedia.org/wiki/Lun%C4%83
- Bolta cereasaca। Omul a privit si va privi bolta cereasca, ca un specialist sau ca un om caruia ii place splendoarea noptilor senin. Asezarea, gruparea stelelor pe cer difera de la anotimp la anotimp.
Pentru cei care vor sa citeasca despre bolta cerasca;
Sursa;
http://ro.wikipedia.org/wiki/Cerul_%C3%AEnstelat
Daca Pamantul s-ar roti in jurul propriei axe, bolta cereasca s-ar derula in fata noastra intr-o perooada de 24 de ore, asa se intampla? Ar fi intocmai cum te-ai urca pe un scaun aflat pe o tiribomba (linghispir), care face o rotatie completa, sa spunem intr-un minut.
v. imaginea; http://www.trilulilu.ro/bluesilver/3432f17c26405d
In fata observatorului din tiribomba se va rula, tot ce este lateral in perioada unei rotatii complete, dupa care in minutul urmator se repeta, cu exceptia persoanelor care se misca, asa se intampla si cu bolta cereasca in timp de 24 ore?
Configuratia cerului se schimba pe perioade mai mari, cerul difera de la anotimp la anotimp… observabil pentru ochiul omenesc।
Concluzia;
Pamantul este stationar
- Dar sa trecem la probleme mai serioase.Notam;
R = 6378,137 Km. raza Pamantului.
s = distanta in Km, msurata pe suprafata Pamantului sferic intre doua puncte AB fiind un arcul de cerc.
Pentru a calcula, calculatorul trebuie sa aiba functii trigonometrice. Impartim s la 2, stabilim un punct prin care trece o tangenta la acel punct. Unim centru, notat cu O al cercului cu raza R in punctual A si B. Vom avea;OA = OB = R Lungim punctual A pana intersectam tangenta si notam cu A', respectiv B pana intersectam tangenta si notam cu B' Segmentul AA' = BB' = C, masurt in Km.C - reprezinta diferenta de nivel in cazul Pamantului sferic, pe care trebuie sa o calculam.
C = R(1-cos α /2)unde; α = s/R
Formula este aproximativa si una mai aproximativa si rapida de calculat;
C = s²/8R deci ptin cuvinte;
C este egal cu patratul lui s si invers proportional cu de 8 ori R, raza Pamantului.
Problema se poate rezolva in mai multe feluri, utilizind tg. ctg. Se tot vorbeste ca Muntii Ceahlaului se vad de pe malul Marii Negre si chiar de pe malul Nistrului. Muntii nu sunt foarte inalti, dupa unele surse au 1907metri. Distanta fata de Marea Neagra este de 500 Km.
v. http://www.aroundromania.lx.ro/moldo...te/ceahlau.htm
Daca aplicam formula de mai sus, obtinem; C = 6378,137(1-cos α /2) = 4,898 Kmunde; α =s/R = 500/6378,137 = 0,078390646 rad.
|
Concluzia;
Daca C = 4,898 Km, nu se poate vedea un varf de munte care are numai 1,907 Km, diferenta fiind de 2,991 Km. Daca se vede in anumite conditii atmosferice, rezulta ca Pamantul este plat.
… si totusi se vede, un articol din Gardianul;
http://www.gardianul.ro/print-102000.html
Sa mai incercam si o alta varianta. Intamplator am gasit pe internet o formula, empirica dar interesanta, sa vedem despre ce este vorba. Harta globului pamantesc este trasata de linii orizontale si verticale numite latitudini respectiv logitudini masurate in grade. Un minut, submultiplul gradului are valoarea de o mila nautica.
Sa notam;
h - inaltimea pe care vrem sa o observam de la distanta, exemplul Muntii Ceahlaului.
h' - a doua inaltime de unde vrem sa observam Muntii Ceahlaului, nivelul marii.
D -distanta maxima de la care observatorul poate vedea obiectul, tangenta la Pamant d pentru inaltimea h si h’ pentru inaltimea d’
D = d + d' s-aud = √h si d’ =√h' deci
D = k(√h+√h') undek = 2,08 constanta experimentala, masurata in mile nautice. O mila nautica este egala cu 1,852 km.
Pentru a lucra in sistem metric procedam;
D = ।1,852.k(√h+√h') = 3,85(√h+√h')
Aplicam aceasta formula h = 1907 metri, inaltimea Muntilor Ceahlauluih' = 2 metri, inaltimea observatorului de pe malul Marii Negre.
D = 3,85(√1907+√2) = 173,57 km
Concluzia;
Observatorul de la Marea Neagra ar putea sa vada Muntii Ceahlauluidaca acestia ar fi la o distanta de maxim 173,57 km. nu de la 500 km. Am luat legatura cu autorul articolului;
http://www.romania-natura.ro/node/117
... am primit urmatorul raspuns;,,Nu am link la asa ceva, am avut cartea ca atare la dispozitie, cind am scris articolul, prin 2003. Florentin’’ Am cautat ore intregi pe internet ,, Her Majesty’s Nautical Almanac '' nu am gasit ce vroiam. Observatiile, masurarea miscarii Soarelui, stelelor pe bolta cereasca facute in sistemul geocentric si-n ce-l heliocentric sunt indentice, masurate cu aceleasi instrumente cu semnificatia; in primul caz sunt reale, in al doilea caz aparente.
Distanta dintre plaja Hamilton si Toronto este de circa 60 km masurat peste lacul Ontario,daca aplicam relatia; C = R(1-cos α /2)
Obtinem; C = 6378,137 (1-cos α60/6378,137/2) = 6378,137 (1-0,999988938) = 0,070 = km sau 70 metri.daca privim imaginea;
http://www.flickr.com/photos/planetrick/487755017/
Observam ca se vade parterul cladirilor, ar trebui sa se vada acoperisul cladirilor de peste 20 etaje. Poza pare a fi facuta nu chiar de pe malul lacului Ontario, poate ca este facuta de pe o barca de agrement, sa presupunem ca este facuta de la 20 km. de Torinto, curba va fi; C = 7,8 metrii Ceeace inseamna ca trebuie sa vedem de la etajul doi in sus.
Exemplele pot fi multe, in favoarea teoriei Pamantului plat.
…. am si eu multe de intrebari de pus, privind Teoria Pamantului plat in sistemul geocentric. …. pentru care vor sa citeasca in acest domeniu va dau cateva link-uri.
http://www.geocentricuniverse.com/Re...g%20forces.htm
http://www.geocentricuniverse.com/page78.htm
http://www.realityreviewed.com/Moon%20Illumination.htm
http://www.geocentricuniverse.com/GU3.htm
http://www.staticearth.net/universe.htm
http://www.abovetopsecret.com/forum/thread452437/pg1
http://www.staticearth.net/universe.htm