View Single Post
Vechi 12.11.2011, 17:52:29
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Dar am tot auzit, citit ca daca alaptezi copilul sau daca il alaptezi prea mult ti se lasa sanii rau de tot si se fac urati
Iata intradevar un motiv strasnic sa renunti la alaptare.
Datorita glandelor mamare care se dezvolta sanii cresc in volum in timpul sarcinii, capatand dimensiuni destul de mari in timpul alaptatului, cand glandele sunt umplute cu lapte. Ptr o femeie cu un tesut elastic, schimbarile din timul sarcinii nu ridica probleme.Am intalnit femei , care datorita pielii foarte foarte elastice nu aveau nici macar o vergetura, pe cand altele care foloseau regulat tot felul de creme, inclusiv cu colagen ,erau pline de vergeturi. Daca sanul este sprijinit de sutienul potrivit, i se poate pastra frumusetea, usor modificata si dupa momentul alaptarii. Dar in multe cazuri, sanul scade semnificativ in dimensiune si se lasa. Dar daca ptr un aspect atat de minor, femeia decide sa renunte la alimentul cel mai potrivit ptr dezvoltarea copilului sau, atunci vorbim in mod evident de egoism.
Citat:
ba ca pe unele femei le doare f tare sa alapteze si asa trec la biberon,
Datorita pozitiei incorecte a bebelusului la san, apar acele rani numite ragade. Uneori aceste rani sunt asociate si de sangerari, si de usturimi puternice. Recomandabil, in aceasta situatie este ca mama sa invete cum se introduce corect mamelonul in gura micutului, iar ptr tratarea ragadei se poate folosi cu rezultate rapide Garmastan.
Un alt tip de durere apare atunci cand sanul se incarca prea tare cu lapte, iar mamam incepe sa simta o presiune puternica in sani. Daca laptele nu este evacuat in tip util, se produce blocarea canalelor lactifere. In aceasta situatie sanul se inroseste, devine dureros la atingere si in caz de neevacuare a lapelui o perioada mai mare de timp se ajunge la mastita.
SI aceasta situatie se poate rezolva usor. Puneti copilul la san ori de cate ori cere, fara a tine cont de un anumit orar, iar adac exista un surplus de lapte evacuati-l manual sau cu o pompa. Atentie! nu de tot, deoarece organismul va raspunde prin producerea unei cantitati de lapte tot mai mari. Asadar, evacuati-l pana dispare senzatia dureroasa. In timp, organismul se va seta si va elibera exact atata lapte cat are nevoie bebelusul.
De asemenea, atunci cand aceasta tensiune creste,iar mama pune bebelusul la san, disparre aceasta tensiune dureroasa si apare un sentiment extrem de placut, unic, numit fiorul laptelui. In acest moment este eliberata oxitocina, hormon responsabil cu refacerea uterului si care genereaza o senzatie placuta, de fericire.
Citat:
ba ca laptele de mama dupa 3 luni isi pierde din consistenta si nu mai e bun.
Ptr ca laptele de mama sa fie bun si sa isi pastreze consistenta e nevoie sa se tina cont de 2 aspecte importante: alimentatia si starea pshica a mamei . Ptr o femeie care alapteaza sunt obligatorii trei mese(atentie, nu 2, sarind peste masa de seara ca ne-am cam ingrasat.)Alimentatia sa fie diversificata, evitandu-se alimentele care ar putea provoca colici bebelusului. De asemenea e foarte important consumul de lichide.Mama trebuie sa aiba grija de starea sa pshica si emotionala: agitatia, nervozitatea, stresul,
suparare sunt factori care inhiba productia de lapte. Si aceasta etapa se poate depasi usor. Mamica sa se hraneasca regulat, iar mintea sa si-o tina la Domnul. Micuta faptura ii va rapi tot timpul, poate nu va mai fi timp de acatiste, dar mintea sa fie mereu la Domnul. Mamica sa rosteasca cat de des are ocazia Doamne Iisuse, sa ii cante micutului, chiar adac nu are o voce prea buna(bebele nu e un profesor de muzica, dar glasul duios al mamei il linisteste, si nu il deranjeaza). Canta-i mama, canta-i! pricesne, Axionul, Aparatoare Doamna, cantece de leagan. Rosteste-i rugaciuni cu voce tare(rugaciuni compuse pe loc, de binecuvantare ptr minunata faptura). Atunci se va aseza pacea peste sufletul mamei si bucuria va salslui in inima ei. In conditiile astea, cresterea pruncului va deveni o mare bucurie, si va alunga asa-zisul sindrom al depresiei post partum.
Citat:
Cam astea sunt motivele pe care le aud ca sa nu alaptezi sau sa nu alaptezi prea mult timp. Imi cer scuze daca nu e subiect prea placut sau asa, dar sunt si eu curioasa cum sta treaba, mai ales in legatura cu lasatul sanilor si durerile din timpul alaptarii, si m-am gandit ca imi puteti spune voi care stiti. Cel putin femeile din Canada am observat ca sunt mai mult cu formula ptr bebe si asa.
Da , am vazut si eu o reclama tembela la televizor. In care se promova minunatul lapte praf, in detrimentul laptelui matern, care chipurile, ar crea si imbolnaviri(referindu-se probabil la mastita). Maniera in care era prezentat materialul era foarte atractiva si foarte convingatoare.
Din pacate multe mame nu mai alapteaza. De vina sunt, in primul rand mamele lor, care nu le mai invata cum sa faca lucrul asta. Apoi superficialitatea asistentelor din maternitate.
Dar, un lucru stiu:daca o mama vrea cu adevarat sa alapteze, va alapta.
Si sincer va spun, nu am intalnit alta bucurie mai mare decat aceea de a alapta.

Last edited by lore86; 12.11.2011 at 17:59:08.
Reply With Quote